Myskväll

Extreme horse makeover
 
Hade en sån här riktig pysseldag i stallet idag. När man vill göra allt perfekt och bara mysa med hästen hela kvällen. Kom till stallet och mockade + fixade allt det vanliga. Sen tog jag in honom, han fick gå rakt in i spolspiltan... De vita strumporna syntes knappt. Sköljde av benen, borstade länge, redde ut svansen med pälsglans, lindade benen och putsade lite. Han var himla snäll, ibland står han bara och skrapar och tycker jag är jättelångsam.
 
Gick upp på planen, skrittade fram länge länge. Red lugnt och fint. Alla gångarter på volt och sedan en massa övergångar, försökte få honom att inte kasta upp huvudet eller öppna sig ur formen vilket jag lyckades med. Galoppfattningarna var inte de vackraste, men han var superfin annars! Och även i galoppen, det är bara fattningarna som strular. Han bar sig själv och jobbade på, precis som det ska vara. Gjorde även öppnor i både trav och galopp (!) och lite skänkelvikningar + slutor.
 
Vissa dagar hoppar jag upp barbacka på en halvdammig Cosmos och skrittar ut. Andra dagar pysslar jag med honom i typ en timme innan jag rider igenom honom ordentligt på planen. Och tur är väl det, att man har trötta dagar och överambitiösa dagar. Annars hade väl ponnyn vart slutkörd för länge sen och jag likaså.

Kommentarer
Postat av: Lovisa

Åh, låter riktigt mysigt! :)

2013-10-25 @ 22:38:39
URL: http://llovisallindberg.blogg.se
Postat av: Jonna

Fin blogg du har! :)

Kram.

Svar: Aw tack :)
Vera Holgén

2013-10-27 @ 09:09:00
URL: http://www.photosbyjonna.blogg.se
Postat av: Kajsa

Mysigt :D

2013-10-27 @ 11:39:59
URL: http://kajsaochtuvas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback