Provridning Ketzhal film

 

Cosmos v.48

Måndag: planen för Madde
Tisdag: skritta med Tina
Onsdag: vila
Torsdag: tömköra
Fredag: ovalen
Lördag: ridhuset
Söndag: fota med Sofia
 

Detta kan jag leva på länge


Jag har ALDRIG sett Cosmos vara så fin. Det säger en del. Han var otroligt lyhörd. Om jag sa proo i galoppen gjorde han halt, en smackning och upp i trav igen. Han bar sig själv, kunde öka och minska, fick igenom halvhalter. Så var han så jäkla snygg också, halsen asbiffig osså bakbenen igång, finponnyn! Bjöd framåt och verkligen ville göra rätt. Det är just det, när han väl vill så kan kan. Sen är det inte så ofta han vill, men idag så!

Jag bara stod där i mitten med ett stort leende på läpparna. Fy vad härligt det var!! Kan inte beskriva känslan, men han bara dansade runt mig... Jag är så otroligt glad att Madde frågade om jag ville lära mig tömköra för fyra månader sedan, och jag är jättepeppad på att göra samma jobb med Ketzhal.

Lovar att han förstått att det är något pågång och ska fjäska in sig lite de sista veckorna. Känns nästan lite jobbigt om han fortsätter vara så här fin. Frida och Madde var positiva och sa samma sak: då får du ett bra avslut och ett kvitto på bra jobb med honom!

Vera Holgén: hästägare

Det har hänt massor även om det "bara" var en vecka sedan jag skrev här sist. Gissa? Jag har köpt en alldeles egen ponny!! Ketzhal heter hon, och ni kommer såklart få veta mycket mer om henne senare. Har provridit två gånger och allt har känts så himla rätt. Hon är motsatsen till Cosmos att rida, dvs ganska framåt och känslig i munnen. Det är ett helt nytt ridsätt men jag kommer ju lära mig det efter ett litet tag bara. Har varit jättesvårt att ställa om hela systemet när jag provridit haha.
 
Idag ska jag och Madde titta på stallplats där jag förhoppningsvis kan ställa henne. Finns bara den i hela ås, och jag vill ju helst stå i ås med tanke på ridskolan och kompisarna. Om två veckor kommer hon och det kommer bli de längsta veckorna någonsin. Kan inte koncentrera mig i skolan och bara lääängtaaar. Vet inte hur jag ska klara mig, men ska förhoppningsvis upp och rida/träffa henne något innan. Sen ska hon masseras 3e, besiktas 4e och skos 9e.
 
Samtidigt kommer jag ju sluta rida Cosmos vilket känns tråkigt, har ju ridit honom två år nu och tycker så himla mycket om honom.. Och snälla, redan många som frågat vem som ska rida honom nu. Inte för att de är nyfikna, utan för att de är i desperat behov av medryttarponny själva. Felicia kommer ju ut med ifall hon behöver hjälp och i så fall lägger jag även ut det här. Det här med Ketzhal var den bästa lösningen och jag tror att det kommer bli supeer! Åhh vet inte vad jag ska skriva, är helt överlycklig, drömmen sedan man började rida liksom. 
 
En av annonsbilderna

Skrittade poniin idag


Cosmos v. 47

Måndag: planen för madde. Han var jättejobbig i början men sen blev han riktigt fin faktiskt (titta felicia jag ser det som är bra!!). Dock var det väldigt hårt så vi gjorde inte så jättemycket.
Tisdag: vila, jag hann inte rida för allt med bus
Onsdag: skritta ut
Torsdag: vila
Fredag: rida ut
Lördag: vila
Söndag: vila

Jag åker till sundsvall på sista steget av ungdomsledarkursen, ulken, i helgen. Ska bli jätteroligt att vara med tina & mia och träffa amanda och madicken igen! Sen ska vi få jackor också, ruuuligt!

Så sjukt hååårt överallt så därför han vilar så mycket...vill ha snööööö nuuu!!

Gammal bild från dressyrträning


Cosmos v. 46

Bild tagen i söndags efter klippningen.

Måndag: vila
Tisdag: vila (jag var sjuk mån-ons)
Onsdag: felicia red kort på planen, han var tjurig i början men sen fin skrev hon. Fina vänsterfattningar.
Torsdag: ut i skogen, bus
Fredag: galopp borta vid tengens. Han var jättefjantig, spänd och pigg(!), men blev fin till sluuut och då slutade jag.
Lördag: Felicias tremänning alina red honom lite på planen. Han var jätteduktig hela tiden, men så skulle hon trava av och då ramlade hon av när han hoppade till för en vattenpöl.
Söndag: klippning och tömkörning. Han var fin när vi körde!

Bloppis

Vis intresse, mejla mig på [email protected]
Upphämtas helst i Östersund, men kan skickas och då står köpare för frakten
Priser kan diskuteras
 
 
- Rider's company säkerhetsväst. Strl 12 år. Fint skick! Pris: 400kr
- HV polo fleecetröja. Strl XS. Använd ett fåtal gånger, superfint skick! Nypris: ca 700kr, pris: 300kr
 
 
- JH collection långärmad pikétröja från hööks. Strl 158/164. Aldrig använd, lappen kvar! Nypris: 249:-, pris: 150:-
 
 
- Klubbjacka åsbygdens rf. Strl XS. Fint skick! Pris: 200:-
 
 
- Blått schabrak från showmaster, hööks. Strl full. Använt ett fåtal gånger. Pris: 200:-
- Vitt schabrak med svartoch vinröd kant, svart passopal. Strl full, men har haft det på c-ponny. Inte mycket använt, fint skick. Pris: 200:-

Fridis och pippi


Film tömkörning De Luca

 

Bästavän ♥

Foto: Frida Eriksson

Myskväll med sofia


Tömkört en ny ponii. Tidigare har jag bara, eller ja. "Bara" kört Cosmos och Dino. Åkte med sofia ut till frösö hästgård och testade att tömköra de Luca. Gick bra faktiskt, dock ville han gå med nosen mycket bakom lod och orkade inte riktigt galoppera/jobba i galoppen, men stundtals super! Hon körde också såklart, och tyckte det var roligt!

Sen åkte vi ut till cosmos och red ut (hon tog ada) i mörkret. Mysigt, men vi höll på att dö haha det blev läskigt nere i skogen........

Sollefteå

Hade helt glömt bort att visa er dessa bilder!

Lyckat pass


Alltså ni skulle sett honom idag, helt klockren, jag har aldrig lyckats så bra med honom på töm. Vänsterfattningarna också, åh så fin han var! Traven och allt bara gaaah, finponnyn!

Hoppträning