Dressyrtävling och kyla

Foto: världens bästa Stina Olofsson

Tävlat så mycket nu på slutet att jag inte hunnit blogga mer än ett inlägg mellan tävlingarna.....då är det illa.

Igår var vi i alla fall på Tanne och jag red lc:2 och lb:1. Ketzhal var jättefin och jag är riktigt nöjd med henne! Fick till bra framridningar till båda klasserna så nu vet jag hur jag ska lägga upp det. Det är bara en sak som jag är lite besviken på mig själv för. Innan jag fått startsignal (red alltså runt utanför tävlingsbanan) till lbn så fattade jag galopp. Det gjorde att hon blev väldigt pigg/tagg/stressad. Jag fick därför en del 5or i travprogrammet för hon hann inte komma till ro. Dock är jag väldigt glad över galopprogrammet där jag fick 8 på en volt och 7,5 på flera andra moment.

Red på 64% i lc:2 och 62% i lb:1. Det vi förlorar poäng på är att hon inte är så stadig i formen utan går lite (mycket lite numera) bakom lod ibland och slår sig fri ibland. Men det är en sån jäkla skillnad! Tänk att vi red på 57 och 53% för samma domare för 4 månader sen?

Idag frös jag ihjäl och deppade ute i skogen. Hösten har kommit och vi var ute och skrittade i typ 45minuter. Hade dock knappt några kläder i stallet så jag lär väl bli förkyld eller nått. Har även fått plocka fram hennes fodrade regntäcke och ska ta med vintertäcket till stallet nån dag. Trodde inte att kylan skulle komma så plötsligt!
Vi avmaskade henne igår så pga det och att hon känns trött sen tävlingen så får hon skritta 2 dagar. Imorgon blir det skritt igen men med Malin och feggi! Och på onsdag är det hoppträning för Elin igen, wiiiihoooo!

Hej alla glada

Foto: Soffe
 
Ketzhal är fin, såååå fin. Tömkörde för Madde idag och hon var helt fantastisk! Väntade (till största del), var superfin i formen och lyssnade på mig. Ibland när jag känner att jag verligen fått henne lugn så blir hon nästan lite långsam och tappar det där schwunget hon har i traven - men idag var hon lugn, bar sig, och kunde vänta samtidigt som hon travade med tryck i. Den känslan! Vi gjorde även öppnor längs spåret och nån skänkelvikning, vilket var så roligt! Jag har ju saknat det, det var riktigt längesen jag gjorde nå skolor på töm. Det var ett riktigt bra pass, och jag har inte tömkört sen "allt släppte" så det var en jäkla skillnad sen sist. Imorgon ska jag rida och jag är taggad till tusen! Nu ska det gå riktigt bra har jag bestämt!
 
Foto: Soffe
 
Vi var ju till Ammer i lördags och jag har inte haft tid alls att skriva nått om det. Vi hoppade bara en LB för att det blir tävlingar 3 helger i rad + träning. Hon kändes ganska trött på framridningen och vi fick inte till så jättebra språng på framhoppningen. Resultatmässigt var vi sämst haha. Det var en grundomgång på 5 språng där vi fick 18 fel. Kom heltokigt på en kombination med två räcken. Hon rev första och vägrade (det var liksom int emöjligt att fortsätta så det var klokt av henne), jag var nära på att ramla av. Så dom felen + en rivning till och tidsfel på det. Sen var den en omhoppning på 7 språng om jag inte minns fel. Där var vi felfria och fick till ett riktigt bra flyt!
 
Jag tror jag har nått fel i huvudet för trots den kaosartade kombinationen är jag jättenöjd! Omhoppningen va ju super liksom, så varför tänka på det som gått dåligt? Har insett att jag inte är så resultatfixerad och det tycker jag är skönt. Detta är bara ett exempel på det. I våras på dressyrtävlingen hemma red jag på 57 och 53% men var jättenöjd över min egen känsla så det gjorde inget. I sundsvall förra helgen kom jag ut från dressyrbanan och sa direkt "procenten spelar ingen roll, det där var bra!"
 
På söndag är det dressyrtävling på tanne! Rider lc:2 och lb:1 och jag tror det kommer gå galant, är riktigt taggad!
 
 
Var bara tvungen att visa denna också, för jag, Malin och Frida fotade i tisdags. Jag ahde sån fruktansvärd fotoabstinens och vädret var perfekt, bilderna blev superfina!! Jag tror även att jag hittat ett nikkor 50mm f/2,8 som jag inte kan hålla mig att köpa. Då är jag inte tvungen att bära runt på min sten till objektiv när det ändå bara är porträtt.
Sen kommer Stina och Tina hem i helgen. Tina och vi andra ska ha middag och mys på lördag kväll. Stina är hemma två veckor. Vi ska fota storhästarna tillsammans på tanne på lördag. Sen har jag övertalat henne att sitta upp på Ketzhal faktiskt! Det blir riktigt spännande!

Färsta 6-7/9-14

Första gången jag bloggar från datorn på hur länge som helst. Ska skriva lite om helgen och hur det är tänkt framåt med Ketzhal. 
 
Pc: Soffe, Kommer såklart fler bilder men nu måste jag till skolan!
 
Vi var alltså i Sundsvall (färsta) i helgen på meeting. Det var dressyr på lördagen och hoppning på söndagen. Åkte dit med pappa, Jessica, hennes mamma och Sofia! Vi hade en jättemysig helg tillsammans och jag tänkte bara börja med att tacka alla jag har runt mig för att de ställer upp. Pappa som skjutsar mig åt alla håll med ponny, Sofia som alltid glatt följer med som hästkötare, fotograf och vän, och min tävlingskompis Jessica ville också ha ett tack. Sen allmänt är jag glad att vi har så roligt tillsammans jag och ina kompisar. Är glad att jag har Madde som hjälper mig med allt, och även Elin som alltid är så engagerad. Nu innan detta bara blir ett stort tack-inlägg vill jag avsluta med att tacka min farmor för att hon sponsrar mig till hästarna. Utan alla er hade detta gått åt skogen!
 
Så, tillbaka till helgen. i lördags red jag alltså lc:1 och lb:1. På framridningen till första blev hon lite uppe i varv och stressade runt en del men jag löste det helt okej och hon blev fin till slut. Gjorde massor av galoppfattningar, så sen när jag var inne på banan ville hon fatta galopp ur varje hörn även där, tokponnyn. Hon var fin i formen men lite spänd och studsade till några gånger. Jag var nöjd i alla fall och där fick vi 64%, 7% bättre än förra gången. På framridningen till lb:1 var hon suuuuuuperfin. Jag skrittade fram henne i 20min ute i skogen så jag tror att det gjorde väldigt mycket att hon fick komma igång ordentligt och gå ur sig lite. Sen även att hon redan hade gått en klass så hon var liite trött i alla fall. Hon kändes lugn och fin och tog hjälperna bra även inne på banan. När hon kommer ner i varv blir hon nästan lite djup i formen men inget som gjorde nått, bara en liten detalj som kan förbättras. Även här var jag nöjd redan innan jag fått se resultatet, vilket var 63%, 10% bättre än sist(!!). Det gick bra även för Jessica, speciellt i andra klassen där hon fick en andraplats.
 
Efter att vi var klara där så åkte vi till birsta (fortfarande iklädda tävlingskläder) och åt pizza allihop, var sjukt gott efter en lång dag! Alla var väldigt trötta hela dagen efter att ha gått upp typ 4. Vi satt på birsta och pratade i typ 2h för vi orkade inte röra på oss. Sen åkte vi tillbaks till tävlingsplatsen och tog en promenad med ponnysarna och gav dem kvällsmat. Så åkte vi hem till pappas kompis, duschade och somnade till en film där.
 
I söndags åkte vi inte förän vid 9 till tävlingen. Jessica åkte dock tidigare eftersom hon skulle starta le ld. Vi tittade på när hon hoppade och det gick bra. Jag och pappa gick en promenad med Ketzhal sen chillade vi jättelänge och åt lunch osv innan vi tog ut henne för att göra iordning. Sofia skrittade fram henne medan jag gick banan och sen galopperade jag en sväng i skogen.Fanns en jättefin ridväg där så jag passade på att utnyttja den! Red fram i ridhuset och hon kändes super! Så tog jag tre språng och sen skrittade jag tills det var min tur. Inne på banan gick 1an bra, sen blev 2 och 3 helt tokiga (vi rev 3an), men efter det flöt det på jättebra när vi kommit igång lite! Det var bed A:1a så först grundomgång och sedan omhoppning efter. Dock blev det ingen omhoppning för att det varbara en felfri. Hon vann, Moa kom tvåa och jag trea. Himla roligt!!
 
Så åkte vi hem med trötta pållar och nu har Ketzhal vilat/skrittats två dagar. Jag är väldigt väldigt nöjd med helgen. Trots allt vår (och hennes) andra dressyrtävling och andra gången vi (både jag och hon) hoppar lb någonsin.
 
Nu är planen såhär:
Hoppträning för Elin ikväll
Hopptävling hos Östjämten på lördag där jag hoppar endast en lb då det blivit mycket på slutet
Hoppträning för Elin (alla onsdagar framöver)
Dressyrtävling nästa söndag på tanne lc:2 lb:1
KM på ridskolan i både dressyr och hoppning
Efter det fortsätter onsdagshoppningarna och jag och Madde tränar dressyr 
Så tror jag hon ska få en liten vintervila också

Finaste K

Åh Ketzhal har varit så fantastiskt fin dom sista två veckorna. Jag var sjukt less två första riktiga passen efter betet för det var så svårt och jag insåg att jag ridit oseriöst hela sommaren. Men sen när jag red så var det ett pass där allt bara fallit på plats i min ponnys huvud verkade det som! Lugn och skitfin från början till slut och så har det fortsatt, så ingen är gladare än jag!

Imorgon bitti åker vi till sundsvall på tävling. Dressyr imorn (lc:1 lb:1) och hoppning på söndag (lb). Ska åka dit med Jessica och det ska bli så ruuuuligt!! Är nästan mer tagg på dressyren än hoppningen, för har ju bara startat henne där en gång och det gick inte sådär jättebra. Nu är hon starkare och jag kan rida henne i bättre form så tror det kommer gå mycket bättre!

Jaa vad har hänt mer? Inte så mycket, jag trivs i skolan med bra klass och lärare, och har kommit på att psykologi är askul! 
Sen har jag fått plats i hoppgruppen, happiest day ever!!!! Nu är det alltså hoppträning för Elin varje onsdagkväll. 
En vanlig vecka kommer se ut såhär:
Måndag: skritt
Tisdag: galoppera
Onsdag: hoppträning
Torsdag: vila
Fredag: tömköra
Lördag: jogga
Söndag: dressyr