Dagen.

Idag står ridning på Cosmos på schemat.
Mamma och brorsorna ska även följa med ut och rida. Kameran följer med och jag hoppas på en massa nya fina bilder på hästarna. Efter det så ska jag titta på en clinic på ridskolan. Den handlar om dressyrprotokoll och bedömningen i dressyren.
 
Lillebror Olle på Cosmos mamma Ada i somras.

Så normala...

 
.......

Ganska så fint ändå...

 
Foto: Lise Rumert

HV polo kofta.

Bilden är länkad till tävlingsinlägget.

Union jack stalltäcke.

Bilden är länkad till tävlingsinlägget.

Ännu ett schabrak!

Bilden är länkad till tävlingsinlägget.

gg - set.

http://www.avantiafritid.se/

tävlingsinlägget: http://carlssonpataket.se/?p=12361#comments


Vera & Elloise - 27 okt.

 
© Bilderna tillhör mig och får EJ kopieras.
Foto: Lisa Jörgensen

rm 2012, lc:1.

 
Foto: Sofia Bredhe/Lisa Bernhardsson

Två små ponnyhästar.

Nu är det lov! Är väldigt lycklig för det, nu ska det bannemej bli världshistoriens grymmaste lov.
Idag har jag fått rida två ponnyer - Cosmos och Elloise.
 
Cosmos
Jag red ut i ungefär 40 minuter, skritt och trav. Eftersom det snöat ännu en gång och fryst på så var det väldigt hårt, men nere på ängarna så funkade det att trava ändå. Inget komplicerat, skrittade och travade honom lång och låg.
 
Elloise
Gick sedan bort till ridskolan för träning med bästa bus-gänget.
Jag satt på Elloise och vi tränade inför halloweenshowen, mer säger jag inte. Elloise var väldigt trög i början, men jag försökte få igång henne ordentligt. Skritt-halt-rygga-rivstart galopp/trav, det gjorde att hon taggade till och blev lite med på noterna. Efter det skötte hon sig jättebra, förutom att hon är sur på de andra hästarna när de kommer nära. Men det är ju Elloise vi pratar om...
 
Finfina ponnysar ♥
 

V. 43.

Måndag: Cosmos - dressyrträning
Tisdag: bus-möte
Onsdag: Cosmos - uteritt
Torsdag: hemma, plugga osv
Fredag: Cosmos + träning för halloweenshow med bus
Lördag: träning för halloweenshow med bus
Söndag: ?
 
Söta Ada

Bus-uteritt.


Red ut Cosmos idag tillsammans med Frida och Pippi.
Blev mest en bus-uteritt och hade inte så mycket krav på honom. Jag och Frida pratade om allt och inget och jag blev påminnd om hur underbart det är att ha någon att rida med.
 
Vi hoppade hoppstigen en gång (dock är nästan alla hinder rivna och det hänger grenar i huvudhöjd hela vägen, menmen). Efter det tog vi en galopp upp mot ridskolan och ökade ordentligt så att de fick sträcka ut. Cosmos var fjantig och var rädd för alla vattenpölar osv (haha han hoppade tillochmed över dem några gånger) men han gjorde inget dumt eller så.
 
Jag VILLVILLVILL ha nya fräscha fina bilder på mig och Cosmos, men vädret är hemskt och jag hittar inte alltid fotograf.. Om man väl ska fotas så vill man ju åtminstone ha sol/halvfint väder.

KM dressyr 20 okt.


© Bilderna tillhör mig och får EJ kopieras. Om du finns med och vill att jag ska skicka bilder så skriv till [email protected]

Tävling Elloise, 20 okt 2012.

I söndags tävlade jag ju Elloise, KM/RM i dressyr på ridskolan.
 
Jag var jättetaggad hela förra veckan och lördag morgon.
Elloise var väl måttligt intresserad när jag kom och förstörde hennes morgon-måltid med att jag skulle köra igång och knoppa. Fast hon fick fortsätta äta så var vi båda nöjda (på tal om knopparna så var hennes man omöjlig, men någonting fick jag till till slut i alla fall).
 
Lc:1
I framridningen så skulle hon lyssna, framåt och bakåt. Tänkte inte så mycket på formen i början, utan bara att hon skulle FRAM. Sedan kom formen med allt annat.
Inne på banan var hon inte riktigt vaken, jag har ridit mycket bättre på henne. Men det visade sig att jag leddenär jag kom ut i stallet, över förväntan alltså. Dock slank Agnes och Svinto in på förstaplatsen så jag och Elloise blev inte ridskolemästare för andra året i rad (för er som inte förstår dety så är jag väldigt sur på Agnes för detta...).
En andraplacering blev det i alla fall! 66%
 
 
Lb:1
Jag red inte alls fram lika mycket eller "hårt" som till förra klassen, utan tänkte på att hon inte skulle vara trött när vi gick in på banan (en annan tjej hade även startat henne i lcn och Elloise är inte alls ponnyn med mest framåtbjudning hela världen).
Inne på banan var hon ändå dötrött, det ser ut hemskt ut hur mycket jag driver (i båda klasserna btw).. Men jag fick henne knappt i galopp på framridningen så det var bara att hellre rida för mycket än för lite. Jag är inte nöjd med denna ritt alls (förutom högergaloppen där hon släppte och blev jättefin). Vi landade på 54% och jag hade inte väntat mig höga poäng alls eftersom Elloise inte bjöd framåt ett dugg. Jag vet att det inte hade gått att göra något bättre av situationen, och det känns bra. Att rida en ponny som redan gått två klasser, päls som en björn och nollställd framåtbjudning är inte lätt.
 

Ställa och Böja.

Jag vet att jag bloggar överdrivet mycket... Eller hur var det nu?

Har kommit hem från en dressyrträning med Cosmos, för Theresa.
Vi höll på med ställning, böjning, volter och lite tempoväxlingar. Ställde igenom dem mycket.

Cosmos tyckte att det var jobbigt men blev jättefin efter ett tag. Jobbade verkligen och tog i. Finafina ponny.

Ska lägga ut ett inlägg om tävlingen i lördags snart också, kan skvallra om att det togs en placering...

.