nyår och stallfritt

ja, idag är jag sjuk så det blir inget stall idag... linnea är supersnäll o mockar åt mig och elloise får vila. istället får jag roa mig med att läsa bloggar eller nåt hela nyårsafton. jag blir nästan aldrig sjuk, -men när jag väl blir det så vid helt fel tillfälle... *suck*
.
aja, det har inte vart så bra uppdatering här. jag har vart i stallet med linnea. vi har ridit och haft det jättemysigt.
.
igår red vi först albin och svinto i ridhuset. det blev som en liten privatlektion för elin. jag red albin o linnea svinto. det gick sådär.. albin är inte alls som han var när han kom till ridskolan. då var han springig och så, nu är han lat och uttråkad.

sedan red vi ut i skogen. jag på elloise, linnea på felizia och elin på minerva. vi red bort till hemliga ängen och galopperade i djupsnön där. elloise ville inte alls först. men sen sista gången racade hon på lite grann i alla fall.
.
i förrgår, vad gjorde vi då ?
jo, vi red ut med några andra som också hyr häst. mathilda och sanna på max och mon amie. hade en jättemysig utetitt med dem. sedan sov jag hos linnea. vi tittade på mamma mia. eller ja, jag sov mest. men men, haha.
.
idag har jag typ läst bloggar och haft tråkigt, hoppas man mår lite bättre sen iallafall !
.
/Vera (;


snögalopp ♥

Hej,
.
idag har det vart ridning med onica och Linnea. Det vart uteritt i djupsnön. (:
Vi red bort till potatislagret och sedan tillbax och ut på en äng. Lite galopp, mysigt värre. Det var verkligen jättemysigt med all snö. Även om vi såg ut som några snögubbar när vi kom tillbaks. Elloise verkade också tycka att det var kul att komma ut. Hon och Felizia är ju inte så bra vänne rmen annars.
Har tyvärr inga foton från ritten, men ska nog få till det imorrn (?).
.
Igår vart det ju ingen bloggning, men... ...nej Vera, inga bortförklaringar. Du bloggade inte igår, thats it punkt.
.
Frida ska kanske hjälpa mig lite så jag kan ställa in kameran bättre. Hennes blogg hittar ni här http://fridaaaa.webblogg.se/. Bäst fotograf där. (;
.
Imorgon ska man ju rida ut med Linnea igen. Hoppas, hoppas att vädret är bra då oxå ! I stormfall blir det ridhuset... Sedan, efter det följer jag med Linnea hem osså sover jag hos henne. Därför blir det nog ingen bloggning imorrn. ):
.
Hoppas ni har och kommer få det bra imorrn så ses vi någon dag.
.

~OREDIGERAD bild på Felizia~
.
/Vera ♥

24/12 -statistiken rasar (;



Hahah, julafton är ju som julafton är. (;
/Vera ♥

fotobomb (:

Hej, det vart inte frösö hästgård idag. Här har det stormat så att man inte kunde komma ut till rödön där vi skulle hämta Tittut. Vi ringde Agneta som har Tuten och hon sa att det var både isigt och nedfallna träd över vägen ut till dem. Istället hade vi jour, jag och Linnea. Fast jag orkade inte riktgit så jag fotade en massa. Ni ska få se några:
.
OLLE ↓
.
AVALON ↓



.
MINERVA ↓



.
SVEN OCH MAX BRÅKAR OM VARANDRAS GRIMMOR ↓



.
Osså en massa på ELLOISE ↓





Jag bloggar nog imorrn eller övermorrn, ses då !
/Vera ♥


mina hästiga julklappar

Jag ska berätta om mina julklappar, men jag tar bara de hästiga. Det är ju trots allt en häst, eller ja, ponyblogg.
.

De vinröda fleecelindorna av Lise.
Jag har samlat på mig en ganska klar vinröd outfit.
- Tack Lise ! (:


Ny ridväst Rider's company.
Jag behövde och ville ha.
- Tack mamma, pappa, brorsorna och de andra !

Sen fick jag jättefina vinröda manrosetter av Linnea men jag hittade ingen bar bild och orkar inte ta en själv. x)
- Tack Linnea !

Det var mina hästiga klappar, de andra är inte lika intressanta. (;
/Vera ♥

ny header & systemkamera

Jag har nu fixat en ny header:
.
.
De två bilderna på bara Elloise är tagna idag, jättesöta enligt mig. (:
Nu har jag fått en laddare till systemkameran ! Den har ju vart borta sen vi flyttade... Så nu ska det fotas ! Herregud vad mycket snyggare det vlir med system ! :D
.
Idag har jag alltså vart i stallet, såhär på juldagen... Men jag hade jour för att då skulle jag få ett dagsridläger med två ridpass och lunch. Därför gjorde det inget att det var juldag. Theresa och Jessica hade fixat jättefint i entrén med en fikakorg; julmust, glögg, pepparkakor, choklad, äpplen och lite annat. Så det var uppskattat att vi tog jouren. Det är ju alltid kul när någon verkligen tackar ! (:
.
Hoppas ni gillar min nya header, kommentera gärna och berätta vad du tycker.
Om ni undrar varför jag gör punkter när jag styckeindelar så är det för att blogg.se flyttar ihop texten annars... ):
.
Jaja, imorrn ska jag med Linnea och Linnea och Johanna till frösöhästgård och titta när de hoppar pay&jump. Kameran kommer med så ni får nog bilder från dagen imorrn eller på tisdag.
Jag frågade Theresa ifall jag fick vara med på Elloise men hon sa att hästarna ska vila i jul så nej... ):
.
Jag kommer ju iallafall hyra bästaste Elloise 27 december- 2 januari. Då ska man bara ha mockat innan två och rida. Så jag kommer ju få rida Ello endå ! ♥
Bloggar nog imorrn så får ni höra om pay&jumpen. (:
.
Från idag:
.
.
/Vera ♥

Tittut, en liten fotomodell

Tittut, en sån där som alltid blir bra på bild:
.
.
Jag har en fråga;
"varför blir vissa hästar jättebra på bild medans vissa bara ser sura o trötta ut med bakåtstrukna öron och halvslutna ögon ? Svara gärna, istället för att bara gå förbi detta inlägg, vad tror du ?"
.
/Vera ♥

jul, jul, strålande jul.

God jul på er !
Idag är det dagen alla väntat på. Det är julafton, den 24 december 2011. Visste ni det va ?
haha, eftersom jag inte vill blogga på julafton egentligen så får detta bli ett kort inlägg. (det är ett tidsinställt men de behöver väl ingen säga till mina läsare ?)
Nu blir det nog ut i snön och sedan kalle anka, som vanligt. jag har tittat på kalle anka typ alla år. det är inte såå bra faktiskt, eftersom det är samma varje jul så man redan sett det, men självklart kollar man endå ! jag gillar inte juen för kalle anka, bara. fast det är ju oxå en stor del av den. men även;
- gemenskapen, att vara tillsammans.
- kalle anka
- julklapparna (jo, dom e faktiskt viktiga)
- snön
- all mat
- känslan att det är JUL !!
- att GE julklappar
- och en massa andra saker som jag inte orkar skriva just nu.
.
.
Ha en riktigt GOD JUL nu !
/Vera ♥

nu ÄR det vinter. (;

Hej
svejs.
Nu är mitt julklappsinköp klart ! haha, ja två dagar kvar till jul och jullov !! Så himla skönt när lärarna till sist sa -God Jul på er, hejdå ! Jag var först hos Lise o sen på stan för att inhandla de sista klapparna. Jag orkar inte skriva långt idag så jag visar lite foton istället. (:
.
.
några härliga vinterbilder. (: Nu om en stund ska jag kanske göra en lite roligare header. får se, och isf hoppas jag att kreativiteten är på topp !
/Vera ♥

tio-minuters-människor

Åh, bara tre dagar kvar ! 50 timmar eller 3000 minuter till julafton när jag skriver detta. (:
Det är faktiskt inte såå himla lång tid. Det hade kunnat vara ett helt år som den 25/12, usch den dagen gillar man inte ! då ska jag ha jour, men det är inte därför utan för att det då är ett helt år kvar till nästa julafton. ):
.
tänk, vad många timmar som går åt till att göra ingenting... när jag kommer hem från skolan fikar jag, gör ingenting ett tag, sätter på datorn, gör ingenting, gör något som bara behöver göras osv. men då är det en dag då jag inte är i stallet. när jag är där gör jag massor ! jag har kommit på det, -att äkta hästtjejer är väldigt aktiva. visst, det finns de som bara kommer tio minuter innan lektionen, åker tio minuter efter. Det är DERAS ridintresse, för mig är det mycket, mycket mer ! jag kan vara i stallet otaliga timmar varje vecka. jag prioriterar STALL ! Man behöver inte ha en ridlektion för att åka dit. Inte jag iallafall. Jag kan vara där och; rykta hästar, mocka, sopa, hjälpa knattar/andra, mysa med elloise, trickträna kapten, kolla på andra som rider (fast då får jag typ abstinens för att DE får rida men inte JAG), bara vara med alla underbara hästintresserade kompisar, fika, ni blir trötta på mig, ellerhur ? min lista kan göras låång, till skillnad från tio-minuters-människorna. Men jag vill ha fram detta:
"för mig är det inte bara att rida, jag har sån kärlek till djuren att jag bara kan stå i spiltan och göra ingenting, bara vara där för dem. jag kan stanna i stallet längre för att leda runt en häst med kolikkänningar, även fast jag har massor av viktiga saker att göra hemma. läxor kan man ta igen, men man kan inte spola tillbaks tiden för att finnas där om det händer nåt."
.


.

tack för att du orkade läsa !
/Vera ♥


nån som e lite annorlunda, som jag ?

hej, det är klart att alla är unika o annorlunda. men nu gällde det en speciell grej. -jordnötssmör ! (;
jag känner typ två som gillar det. vad tycker du om jordnötssmör ?
I love it !
/Vera (:


delade meningar...

hej,
hinner inte blogga långt men, men..
det vart ingen tolkning efter fuxen för att hälften av gruppen hade dåliga erfarenheter av det och ville inte. dom red barbacka och jag rider ju inte i gruppen utan skulle ha vart med om de tolkade. isrället tränade jag kapten och kollade när dom red.

nu e klockan mycket så ska inte skriva så långt till.

men jag o frida ville vetkligen tolka o då sa sandra att vi kunde komma när hon skulle göra det på lovet. (:
så det blir ju bra.
en sak till ska jag göra i denna mobilbloggning.

hur min vecka har sett/ska se ut
• måndag: ridning- förvänd galopp på albin.
• tisdag: stallet, träna kapten o lite så
• onsdag: hästebäst o köpa julklappar
• torsdag: stan o köpa julklappar
• fredag: göra julgodis
• lördag: JULAFTON !!!
• söndag: jour... :\

som ni kanske ser så har jag smått stressigt att få ihop det med julklapparna... men aja, man tänker inte på bekymmer så här innan jul ! tänk, det är bara fyra dagar kvar till julafton o sista riktiga skoldagen är imorrn. herregud vad tiden går snabbt. det känns som jag fyllde år igår (eg. 3 dec) och var på sthlm horse show i förrgår ?
nepp, typ en månad sen. inlägget vart längre än jag trodde, kul för er ! (:

/Vera (;


tisdag: tolka efter Fuxen ! (:

hejhej,
.
när det snöar mycket står hästarna bara längst ner i hagen och mumsar hö så då blir det inga bra foton. Sen när dom kommer in så är det mörkt i stallet och de vill inte stå still när man ska fota. *suck*
jag vill verkligen ha snygga bilder att visa här på bloggen men just nu, i vintertid så gåår det bara inte... ):
.
idag var jag och red, som ni vet. det blev albin på förvänd galopp och det pratar vi inte mer om. så bra gick det, förstår ni... istäälet ängnade jag mig åt att träna kapten lite extra och dricka varm choklad med Lise.
.
i morgon tror jag inte att jag hinner blogga, tyvärr. jag ska ut till stallet. (:
Ellen och Sandra i lördags:
E- kan man tolka efter fuxen ?
S- Japp, den här hästen kan man göra allt med !
E- men kan vi inte tolka på tisdag då ? det är ju sista lektionen så vi boorde få göra nåt kul !
S- Jodå, om ni vill slösa bort en hel ridlektion på det, så. (;
Och sen sa hon att jag fick va med om jag ville. (:
Så tisdag: tolkning efter Fuxen på madrass !
haha, får väl se hur länge vi sitter kvar...
.
.
Ha det så himla bra !
/Vera ♥

"påbörjande av spansk skritt"

Hej.
.
idag har jag vart i stallet ! Åkte dit vid 10:30 och var där till 15, fyra och en halv timme. Jag har haft det mysigt, först red jag ju. Fick smsa Theresa för att ens kunna ta in ponnyn jag skulle hoppa. Det vart Kapten. (:
Vi hoppade en rolig, svår övning där det kändes som om man skulle rida in i väggen hela tiden. Men med Kapten går ju allt bra ! (eller ja, nästan.) Men det var kul och jag känner att jag lär ig saker varje gång ! Man kan inte alltid sätta fingret på just vad men man känner att man utvecklas. Och det är därför jag rider, -för att det är kul och för att utvecklas !
.
Jag tricktränade honom lite före och efter lektionen "påbörjande av spansk skritt", som vi har gjort hela hösten. Han ska alltså lyfta hoven uppåt, framåt. När jag började med hela grejen fattade han inte att han skulle lyfta framåt oxå men det går bättre efter hand. Om jag filmar nån dag så kan jag lägga upp den så ni får se. (:
.
Sedan var jag i stallet med bästa Lise, vi satt i entrén och drack varm choklad o åt polkagrisar. Gjorde iordning Elloise till knatten, men ledde inte. Gjorde inte så mycket mer med Elloise idag... ):   Och jag fotade inte ett enda foto ! Dumma, dumma mig ! ): Men det var typ snöstorm ute så det hade nog inte blivit nå bra endå... Och utöver det så står Elloise (som jag såklart helst vill fota) längst ner i hagen och äter hela, hela dagarna.
.
Nu har jag vart hemma ett tag och bara haft mysigt. Malin kom hit och åt julmiddag. Vi har inte träffats sen hon slutade rida, typ men det var kul endå.
Jag kanske inte bloggar lika mycket när jag är hos mamma, det blir bara inte så...
Men ni får stå ut. Imorrn blir det skola och sen stallet med Lise ridning på Mon Ami (?).
.
.
/Vera ♥

Sólrún, en söt islandshäst ♥

Hejsan !
Bloggade inte igår, jag vet... men det behöver vi ju inte prata om.
Jag tänkte visa lite foton och kanske skriva lite om ridlägret som jag, Lise och Malin var på i somras. (:

Det var ett islandshästridläger hos Vemhetsar, Peter och Helena. Här får ni en länk till hemsidan: http://www.fiskecamp.com/frame2.htm

Jag red ett 140 cm högt fuxsto vid namn Sólrún (uttalas Sålron). Jag hade velat ha en annan, men jag tror att denna fina tjej var bäst för mig ! Vi red mest ut, men på plan oxå. Då var det ju inte hoppning utan dressyr med mycket fokus på att ge hjälperna på rätt sätt, tyckte jag. Det var också i slutet av sommaren, så det regnade jättemycket. En lektion på ridplan vart vi alldeles dyngsura, för att det regnade så mycket ! Vi hade superkul ! Träffade flera nya kompisar, en som jag fortfarande sms:ar med ibland. (;

Det här står om Sólrún på Vemhestars hemsida:

e: Ródi frá Mula, 1:a kl.
ee: Orri frá Thufa, högt bed 1:a kl.
u: Rannveig frá Langholti II.
ue: Erró frá Reykjavík, bed 2:a kl.

Sólrún kom med flyg från Island till oss den 8:e maj 2010. Hon är 140cm
och 5-gångare med mjuk och fin tölt. Sólrún har tidigare varit privathäst
till en 60-årig dam i Reykjavík och är van att ridas i stadstrafik. Damen
har flyttat till Saudi Arabien och kunde inte ta med Sólrún dit, så vi köpte
henne genom Elka på
www.hest.is. Sólrún kommer att gå med i vår ridverksamhet,
samt få några föl hos oss i framtiden. Blup 106. Sólrún betyder Solruna.

Det gick inte att ändra storleken på texten... /:

Min lilla solrunis var iallafall jättekul att hantera och rida, så det blev ett lyckat läger ! Kanske tillochmed ska dit i sommar igen. Eller så åker jag med Lise på träningsläger eller med Linnea på nånting. Jag vet faktiskt inte...

Men här får ni lite foton från lägret i somras, alla tagna med min digitalkamera:

Så, där fick ni lite om ridlägret 2011, vill ni att jag ska skriva ett längre inlägg om det ?

Isåfall kan jag göra det, för detta var mest bilder.

Hejdå ! /Vera ♥