Bokehlicious

 
Tina tog dom här igår och det är utan tvekan de finaste på oss, och några av de finaste hon tagit ever. De i skogen är heeelt magiska och Tina är bäst! Signe och Sofia sällskapade, dom är också bäst haha. Detkommer fler bilder men nu ska jag och Soffe äta lyxfrukost och sen ska jag ut och tömköra.

Ketzhal V17

 
Måndag: skrittade ner och plaskade i vattnet
Tisdag: Tina red i ridhuset
Onsdag: Tina ut och galoppa
Torsdag: ut, hon var så extremt pigg så jag var tvungen att galoppera av henne lite igen
Fredag: hoppa på planen med tina, en evighetsövning, Lotta föreslog att jag skulle hoppa nått sånt då hon blir väldigt flåsig
Lördag: skrittpromenad (photoshoot)
Söndag: tömköra

Sthlm


Stockholm är bra. Ganska så väldigt bra faktiskt; det vill säga varmt. Shortsväder idag och vi var på stan några timmar, sen har vi ätit god middag hemma hos farbor med familj där vi även bor och badat i deras bubbelpool. Imorn blir det en sväng till in till stan och jag ska på nån hästaffär och bara titta runt.

Längtar hem till pållen som sjutton men tror att jag nästan fått med pappa på att åka ut och rida när vi kommer hem kl 19 på torsdag. Tina har henne när jag är borta och det känns väldigt bra! Dom dressyrade idag och imorn blir det skogeeen.


Register


Hade utsläpp imorse och stannade kvar i stallet för att rida Ketzhal och fixa massa där, hurtigt! Har Altea nu i helgen för Anna är borta också. På måndag åker jag till Stockholm och Tina rider henne tisdag onsdag, det blir bra!

Jag red till hemliga ängen och galopperade; det var jättebra där, hade tinat mycket mer sedan jag var där sist! (kanske hade Tina vart där??) Och Ketzhal var verkligen jättefin. Alla lär väl sluta kika in här för att jag är så tjatig och det enda jag skriver om är hur fantastisk min ponny är...men det är ju så det är!!

Idag jobbade vi med registret i galoppen och jag kunde både korta och länga och fortfarande bara ha ett lätt stöd i handen medan hon bar dig själv! Det är så skönt att faktiskt känna att man kommit nånstans! Sen red jag serpentinbågar och gjorde enkla byten på mitten, vilket hon skötte galant. När man ligger och nötar nått sådär sä fattar hon rätt fort vad det är frågan om och sen ligger hon steget före, haha..

Sen har jag nu insett att jag faktiskt kan gå på henne när hon gör sina kaninskutt. Även om hon är sötast i världen när hon håller på är det nått som måste slutas med. Jag tömkörde i torsdags och så kom Madde och visade att bara man säger till henne när hon hoppar omkring så blir det bra sen och hon lugnar ner sig och blir ännu finare än innan. Jag har varit lite rädd för att gå på henne eftersom hon inte har orkat riktigt och blivit väldigt stressad. Men nu orkar hon, och skutten kan nog bara ha blivit ett sätt att smita undan lite, för det kan ju hon såklart också göra!

Veckan har sett ut såhär:
Måndag: skritt
Tisdag: vila
Onsdag: min kusin red
Torsdag: tömkörde i ridhuset
Fredag: red för Madde på planen
Lördag: galopp ute
Söndag: Lottaträning

Imorn är det alltså träning för Lotta uppe på wången och det ska bli jätteroligt!! Hon är så duktig och jag är riktigt taggad!

Trassliga tankar


Jag är så trött på mig själv. Vet inte vad det är för fel på mig. Är väldigt öppen nu för måste skriva av mig någonstans, men förväntar mig ingen respons precis.

Det finns dagar när man är ledsen men inte vet varför, och just nu har dom där dagarna blivit väldigt många. Den där känslan är det värsta som finns och jag hatar att känna så. Sen är det inte det att jag inte kan skratta med mina vänner eller bete mig normalt, men när jag kommer hem rinner allt över och jag känner mig alldeles tom. Var i stallet med Sofia i förrgår och hon gör mig så otroligt glad, vi skrattade oss igenom eftermiddagen. Så glad att jag har henne! Sen när jag kom hem kom alla problem och la sig över mig, jag orkar verkligen inte.

Jag har alltid haft extremt höga krav på mig själv. Har relativt lätt för mig i det mesta och det gör att även andra förväntar sig att jag ska prestera på samma nivå som vanligt, typ i skolan. Jag vill så himla gärna att allt ska bli bra och när det inte blir det blir jag så besviken. Jag blir riktigt arg på mig själv, vill kunna spola tillbaks tiden och radera mina misstag, göra allt bra igen. Sen är inte alla problem i världen mitt fel heller men jag har väl en förmåga att ta på mig saker också...

Med Ketzhal är jag jättenogrann med allt. Strechar, linimenterar, masserar, skrittar mycket, vila, mycket galopp i skogen för att stärka henne och veckoscheman varje vecka. Vill ha struktur på allt och jag mår uppriktigt dåligt om det är kaos runt henne. Hon är det absolut finaste jag har och jag vill ta vara på henne men så fort jag gör ett litet misstag är det det enda jag kan tänka på. Jag har så jävla svårt för det men skulle verkligen vilja kunna se det som är bra. Uppskatta att jag har världens finaste ponny som väntar på mig i stallet; vilket jag naturligtvis gör, jag älskar henne så jag inte vet vart jag ska ta vägen. Men ibland försvinner det bakom allt dåligt.

ATM

Stallet, fint väder och jag ska rida ut två pållar!


Hackelihopp


HAHAHHA Jessica på andra bilden, jag dööööör...
 
I torsdags red jag ut henne och galopperade en del. Gick sedan in på planen och glopperade lite till. Hade inte tänkt göra det men hon kändes så fin så ville bara känna av henne lite även där. Hon var helt klockren och jag var helt lyrisk efteråt. Det är ett av de bästa passen jag gjort på henne, även om jag bara red på planen i ca 10 min. Hon gjorde fina fattningar från skritt, kunde samla galoppen jättemycket och jag kunde till och med göra enkla byten på serpentiner. Så jävla fin var hon!
 
Sen blev det ridhuset igår kväll vilket är standard en fredagkväll. Jag är rätt besviken på mig själv... MÅSTE verkligen lära mig att sluta när det går bra. Åtminstone tills hon faktiskt orkar. Hon har blivit mycket starkare och det märks, men jag kan inte sitta och kräva att hon ska orka sitta ihop i en timme. Om jag inte vill ta protesterna som kommer på köpet vill säga. Jag måste ha tålamod och jag måste lägga in skrittpauser oftare och tänk hela tiden när jag rider.
För hon var jättefin i början, alltså jättejättefin. Sådär så jag satt och kollade på oss i spegeln och log typ. Men sen blev det för mycket och högervarvet blev katastrof. Jag kunde trava och rida lätt i låg form, men så fort jag satte mig ner, kortade upp henne eller fattade galopp så gick det inte längre. Jaja, hon blev trött och det funkade inte längre.
 
Idag blev det trots att hon har gått rätt hårt två dagar hoppning i ridhuset. Linnea, Lise, Jessica och Signe skulle hoppa och ett sånt tillfälle får man ju inte missa! Jag fick värsta aha-upplevelsen. Kombinationer funkar aldrig för oss och jag har inte fattat varför. Idag var Jessica (alltså ridläraren) i ridhuset och sa att vi skulle testa att lägga en bom mellan hindren plus att jag var tvungen att ha en mycket bättre galopp in, och det blev det mycket bättre! Inte bra, men bättre. Jag hoppade även på hackamore för första gången och jag vet inte riktigt. Hon blev ännu mer taggad och studsig/hoppig än vad hon brukar vara, men samtidigt var hon mer påverkbar än vad jag trodde att hon skulle vara. 
I övrigt vet jag vad jag ska jobba på. Jag har fått "hoppryttarhänder" alltså att jag lägger omkull dem, speciellt vänsterhanden. Sen måste jag räta upp mig mer och hålla ett jämnare tempo, så det inte blir så hackigt utan ett flyt genom hela banan.
 
Och så måste jag ju lägga till att jag älskar mina underbara vänner så sjukt mycket, på Tinas befallning. Sofia, Tina, Frida, Lise, Signe, Jessica, Malin, Linnea, Julia, love you!

Skitväder och denna vecka


Nu har Ketzhal fått ta det lite lugnt efter helgen. I måndags skrittade jag ut barbacka och frös ihjäl... Igår var vi ute och travade hur långt som helst, i typ 1h och 20min. Man känner sig så hurtig när man avslutar ett sånt pass, och hon var jättefin! Mjuk i sidorna, låg form, kunde böja hur mycket som helst. Det vägde upp min annars katastrofala dag.. Skitväder, keminationella som inte gick bra, och SÅ VIDARE. 

Ketzhal V15
Måndag: skritt barbacka 30min
Tisdag: massa trav låg form
Onsdag: vila
Torsdag: ut
Fredag: ska till ridhuset, och Malin hänkar!
Lördag: hoppa?
Söndag: tömköra?

K idag och igår


Igår gick jag och Jessica till ridhuset på hopptiden och skuttade lite. Vi var där själva, vilket var skönt såklart! Utom att vi bara var två som byggde fram... Men vi hade galoppbommar på böjt spår, studs, en mur och en kombination. Ketzhal hoppade fint men jag hade inte riktigt koll kände jag. Fel galopp, för lite eftergift (måste bli bättre!!), osynkat och bara blää.. Sen när man kollar filmer så ser det ju inte sååå hemskt ut, men jag fick inte dendär bra känslan.


Idag blev det ridhuset igen men nu var det lindor på och dressyrridning för Madde, det var ett tag sen! När jag tog in henne och satte på grejerna kändes hon lite trött/loj och det är ju inte konstigt att hon är det ibland. Sen blev hon "som vanligt" igen. Hon var riktigt fin, lite taggad såklart men öppnorna, skänkelvikningarna och fattningarna satt där de skulle. När jag travade av var hon väldigt eftergiven och mjuk i sidorna, och Madde tyckte också att hon såg väldigt liksidig ut!

Har haft mysigt med Sofia och Tina i helgen, övernattning osv. Vi gick upp till Lise igår ikväll och skrämde livet ur henne och Signe också haha. Nu har jag och Sofia precis avslutat vårt nyttigaste mys någonsin, duktiga tjejer!

Ketzhal V14

Finaste! Jag var duktig och mockade hage. Bäst att börja i tid känner jag, så det inte blir så mycket på en gång sen. Fem överfulla (så jag knappt orkade köra dem) skottkärror; typ halva hagen.

Ketzhal fick skrittas 40min både måndag och tisdag. På måndagen var jag hurtig och powerwalkade bredvid henne och på tisdagen hade vi en jättemysig barbackatur.

Onsdag blev det tömkörning på rs plan, och ni ser ju underlaget på bilden. Hon var väldigt ofokuserad till en början och jag testade att sätta om tömmarna som Madde föreslagit men det funkade inte så bra. Tror jag blev kvar för mycket i handen. På slutet fick jag ut henne på stor volt och hon var fin i både trav och galopp, båda varven. Dock mycket svårare för höger.

Igår var vi ute och galopperade nedanför Dalborgs. Hon var riktigt fin, tog nästan alla fattningar rätt och jag kunde både korta och länga galoppen. Det är så skönt att hon orkar, att jag äntligen kan sätta mig ner och jobba henne och att vi fått till ett register i galoppen.

Ketzhal V14
Måndag: skrittpromenad
Tisdag: skritt barbacka
Onsdag: tömköra planen
Torsdag: galoppera
Fredag: ut
Lördag: ridhuset för madde
Söndag: ridhuset lugnt

Det känns rätt jobbigt att det inte blir nån hoppning denna vecka...kanske blir att jag sätter upp ett hinder/lite bommar på uteplan på söndag istället, för något känns bra att hon får lyfta på fötterna över. Dock är underlaget där som saht inte bra, men om det bara är bommar så kanske!

Kettzi 29/3

Foto: Sofia Bredhe

Kungsnäs 30/3

Foto (som vanligt) Sofia Bredhe