Sjukt jäkla fina höstbilder

Jag bara längtar efter att få kolla ordentligt på dem i en dator...


Details


Cosmos 27/28 sept

Foto: Julia Abrahamsson
 
Nu har jag verkligen bråkat med datorn och försökt med både filmer och bilder från de senaste dagarna, men nej, dessa två är de enda jag lyckas åstadkomma. Min pappa har spillt på min dator, så den är förstörd och vi måste köpa ny, men nu sitter jag vid en annnan.
 
Jag har haft fullt upp både idag och igår. Cosmos har gått jättebra! Igår på planen, jag red först och sedan testade Julia att rida honom. Han var fin! Idag var vi ute och galopperade och oj så duktig han var! Efteråt var han alldeles blöt av svett, inte bra halsen, utan hela han, även rumpan.. Klippning nästa..! Imorgon ska jag och Tina ha höst-fotoshoot och så ska jag ut till tanneigen, där jag även var idag.

Wången


Cosmos v. 39

Gammal freddie-bild
 
Måndag: dressyrträning. Vi jobbade med bakdelsvändningar, mycket skrittarbete då det nya underlaget fortfarande var djupt. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara, han var fin, men jobbig stundtals. Släppte igenom jättefint på slutet dock.
Tisdag: skritt barbacka ute
Onsdag: vila
Torsdag: tömkörning igen. Åhh var roligt det var idag! Vi fixade både öppnor längs långsidan och skänkelvikningar på hörnlinjen i trav(!). Nästa gång står slutor på schemat sa Madde, och även att testa cavaletti nån gång framöver.
Fredag: planen
Lördag: ut
Söndag: fota med Tina, wiihoooo!

Snyggisar igår13 sept


Kungens hästar


Cosmos v. 38

 
Måndag: dressyrträning, gick faktiskt bra för typ första gången i höst. Han segade ihop nånstans på mitten men jag fick igång honom och på slutet var han riktigt fin!
Tisdag: Red ut, bort till hemliga ängen och skrittade o joggade honom. Gjorde även massor av halter, tålamodskrävande men välbehövligt.
Onsdag: vila
Torsdag: idag tömkörde jag och Madde. Fast hon tog honom bara några gånger, första gången jag gjorde så mycket själv! Jag galopperade honom i vänster varv osså efter ett tag så sa jag "men juste, det här är ju det svåra varvet hahaha". Han var jättefin och vi testade till och med lite öppnor och skänkelnvikningar!
Fredag: Planen
Lördag: vila
Söndag: ut i skogen
 
Och sen hoppas jag att alla lägger märke till min assnygga design som Stina gjort! Hennes blogg och hennes hemsida.

Om oss

Jag heter Vera Linnéa Holgén och är född i december 1998. Jag bor i Östersund, Jämtland med min mamma, pappa och mina tre småbröder. Jag går på friggaskolan och ska snart välja gymnasium, men har ingen aning om skola eller linje. Hästar och foto är mina största intressen, som jag lägger ner mycket tid på.

 

Den gula ponnyn i headern heter Cosmos. Jag äger honom inte, men jag rider och tar hand om honom som om han vore min. Ägaren heter Felicia Dalborg och hon har haft honom sedan han föddes. Hon red in honom och de har sedan tävlat tillsammans. Dressyr upp till LA:1 och hoppning 1m. Hon fyllde arton i december 2012 så hon får inte tävla honom längre. Nu rider hon sin storhäst Baby Balou och därför har jag Cosmos. Henne lär ni få höra mer om då vi spenderar mycket tid tillsammans i stallet med deras fyra hästar.

 

Cosmos är en svensk ridponny f. 2006, maxad d-ponny. Jag började rida honom i januari 2012. Vi både hoppar och rider dressyr, och i våras var tanken att vi skulle komma igång med tävlandet. Tyvärr fick han hosta först i åtta veckor och fick sedan kolik som var så kraftig att han fick åka ner till Uppsala. Usch, vad hemskt det var, vi trodde aldrig att vi skulle få se honom igen när han åkte iväg. När han sedan kom hem drog han på sig en hosta till, men efter det har han hållit sig frisk! Vi har tävlat och varit ute på nån pay and jump med lyckade resultat. I vår hoppas vi kunna börja tävla ordentligt!

 

Jag har fotat i tre år och kommit igång ordentligt med tävlingsfotandet nu på slutet. Utöver det fotar jag ofta kompisar och deras hästar och blir mer än gärna fotad tillsammans med Cosmos. Tina Sperring och jag fotar mycket tillsammans. Jag har en nikon d80 och ett nikkor 55-200mm objektiv. Följ mig gärna på instagram också, @veranikon, eller kika in på min hemsida veraholgen.weebly.com.

 


Foto: johnny lundgren


Foto: johnny lundgren


Tusse 14/15 sept


 Foto: Signe Persson
 
 
Bilder och film från idag. Denna helgen har ju jag och Cosmos hoppat för tusse. Igår var det mer teknikövning med mycket svängar för att få dem på bakdelen för att kunna hoppa upp sig mer. Idag hoppade vi bana. Han har känts jättefin både igår och idag. Nått stopp, vet inte varför för att förut gjorde han det aldrig.
 
Tusse sa att det såg jättebra ut, men att jag måste fram med underskänkeln och lätta i handen över hindren. Sedan att han överhoppar sig så mycket så att hon inte ville höja upp mer än på filmen (ca 90) för att om vi hoppar 1m höga hinder så hoppar han ca 1,20m och det tyckte hon inte kändes schysst mot honom. Fler bilder kommer (skynda skynda tina!)

Pay & jump

Foto: Sofia Bredhe
 
 
Hej igen! Jag är inte död eller något utan bara dålig på att blogga så ni behöver inte fråga. I söndags var ju jag och Cosmos ute på frösö hästgård på pay & jump. Vi hoppade 90cm och 1m. Felfria i första, kändes jättebra! Vet inte vad jag ska säga mer än bra, det var typ bara så haha.
 
I andra fick han för sig att han inte skulle hoppa andra hindret, så han vägrade typ 5 ggr på det även fast de la ner det. Jag skulle blivit mycket mer arg på honom, fjantponnyn. Men samtidigt var det vår första 1m och restan av banan hoppade han kanonfint, så jag är jättenöjd ändå!

Bortglömda bilder

Foto: Lisa Bernhardsson