Myskväll

Extreme horse makeover
 
Hade en sån här riktig pysseldag i stallet idag. När man vill göra allt perfekt och bara mysa med hästen hela kvällen. Kom till stallet och mockade + fixade allt det vanliga. Sen tog jag in honom, han fick gå rakt in i spolspiltan... De vita strumporna syntes knappt. Sköljde av benen, borstade länge, redde ut svansen med pälsglans, lindade benen och putsade lite. Han var himla snäll, ibland står han bara och skrapar och tycker jag är jättelångsam.
 
Gick upp på planen, skrittade fram länge länge. Red lugnt och fint. Alla gångarter på volt och sedan en massa övergångar, försökte få honom att inte kasta upp huvudet eller öppna sig ur formen vilket jag lyckades med. Galoppfattningarna var inte de vackraste, men han var superfin annars! Och även i galoppen, det är bara fattningarna som strular. Han bar sig själv och jobbade på, precis som det ska vara. Gjorde även öppnor i både trav och galopp (!) och lite skänkelvikningar + slutor.
 
Vissa dagar hoppar jag upp barbacka på en halvdammig Cosmos och skrittar ut. Andra dagar pysslar jag med honom i typ en timme innan jag rider igenom honom ordentligt på planen. Och tur är väl det, att man har trötta dagar och överambitiösa dagar. Annars hade väl ponnyn vart slutkörd för länge sen och jag likaså.

Cosmos v. 43

Måndag: dressyrträning. Han blev suuuperfin i traven efter ett tag, men galoppen var bara kaos. Vi skulle fatta med dem utåtställda och eftersom jag och Madde precis börjat jobba ordentligt med att han inte ska kasta upp huvudet i vanliga fattningar där han är inåtställd så blev det bara fel i hjärnan på honom. Han stannade och började hoppa upp och ner på stället, saktade av så fort jag fick galopp på han, kickade osvosov. Men jag tar med mig känslan från traven, för han var verkligen jättefin!
Tisdag: skritt ute, sjukt vad hemskt väder det var... Hagel/regn/blåst/mörkt/kallt osså var ponnyn knäpp också.. Blää
Onsdag: vila
Torsdag: tömköra
Fredag: planen
Lördag: vila
Söndag: ut
 
Bild från förra måndagen. Foto: Lisa Bernhardsson

Film till ulken

 

Hagbilder


Tömkörning

 
För ett tag sedan frågade Madde mig om jag hade fått tömköra eller longera något på ridskolan. Där lärde vi oss inte så mycket sånt, lektionerna var inte så varierade utan vi lärde oss helt enkelt - att rida. Jag testade att tömköra Dino en gång och sedan började vi med Cosmos. Det har verkligen märkts skillnad i ridningen efter vi tömkört, vet inte hur jag ska förklara men allt känns bara mycket lättare.
 
Jag hade inte stött på tömkörning så mycket innan. Trodde som många andra att det var typ samma sak som longering fast med två tömmar istället för longerlina. Visste inte heller att man kan göra så himla mycket, trodde mer man gick runt på spåret eller körde på volt. Men Cosmos är inte tömkörd så jättemycket, och vi gör redan öppnor, slutor och skänkelvikningar och kör i alla gångarter. Även massa halter, ryggningar och övergångar, och sist hade vi även bommar framme! Det går alltså att göra i princip allt man kan göra när man rider, och dessutom är det superroligt!
 
Det är inte många som tömkör men jag är himla glad att jag fått börja lära mig, känns så bra att inte bara rida utan variera arbetet och låta hästen jobba även utan ryttare på ryggen. Så himla kul och vill bara lära mig meeer!

Nya superfina bilder

Foto: Stina Olofsson

Cosmos v. 42

Foto: Frida Eriksson
 
Måndag: dressyrträning. Han var superfin de sista fem minutrarna, fick verkligen till galoppen osv, resten ska jag knappt skriva om. Sprang ifrån mig samtidigt som han segade ihop, stretade, skickade ut bakben, surade mot de andra hästarna. Ja ni fattar. Men jag kommer iåg den där lilla stunden han var fin istället.
Tisdag: skritt barbacka ute
Onsdag: vila
Torsdag: tömköra
Fredag: planen
Lördag: vila
Söndag: ut i skogen
 
Jag ska till Sollefteå på ungdomsledarkurs (ULK) lör-sön. Det är steg två och steg ett var för snart en månad sedan, tiden går jättefort. Sedan är det om en månad igen i Sundsvall. Jag och Tina håller på att göra en presentationsfilm om ridskolan som vi ska visa där, kanske även nått jag lägger ut här så ni får se vad vi håller på med!

Wången

Bilder från framhoppningen som Frida tog, kolla utsikten asså...!
 
 
Var ju på wången och hopptävlade idag, och vi har haft en jättehärlig lyckad dag! Fint väder, duktig ponny och fina resultat. Var nolla i ld som var en clear round, han var duktig, taggade och bjöd. Där fick vi en blågul rosett, lyxigt värre! Var även dubbelnolla i lc, med näst snabbast tid i omhoppningen så där blev vi andra placerade. Himla kul! 
 
Han var rätt stökig att gå med och kan inte stå på transporten vilket är lite jobbigt. Sen när vi skulle hem hade vi problem med att få på honom, men tillslut så! Åh vad jag är nöjd med dagen, duktiga hoppeponnyn! Fler bilder som tina tog kommer när hon den latisen orkar skicka (jag tjatar på).

Finaste


Höstbilder

Foto: Tina Sperring

KM 2013

Foto: Magdalena Tängmark
 
Frida och Sofia filmade
 
Bättre sent än aldrig, här är bilder och filmer från helgens tävlingar på ridskolan. Första dagen var det dressyr, jag red lc:1 och lb:1. I första var vi första utanför placering med 62%, i andra var han superfin men det blev ingen placering här heller, 59%. Han har börjat sakta av i galoppen, speciellt genom kortsidorna i lbn, kolla på filmen så ser ni. Måste få till det där då man tappar så himla mycket poäng på det.
 
Andra dagen var det ju hoppning, vi hoppade ld och lc. Första var en stilhoppning vilken vi vann med en felfri runda och 49 poäng! Han kändes superfin faktiskt, taggade till och bjöd! Andra var km-klassen. Vi var felfria även här och han var jätteduktig! Vi kom även trea i km. Han var alltså hopp-ponny denna helgen!

Cosmos v. 41

Åhh äntligen har jag fått min nya dator! Den förra funkar inte alls och jag var jätteorolig över alla mina bilder ett tag, men det ska lösa sig! Ni kan ju bara tänka er alla bilder jag tar, om de skulle försvinna... Nä fy vad hemskt.. Jag har ju dem på hårddisk, men inte de nyaste.
Jag ska uppdatera er om tävlingarna vi var med på i helgen och tidsinställa lite bilder och annat, känns som jag har varit borta härifrån en evighet (vilket jag också har).
 
Cosmos denna vecka
Måndag: kort sväng ut i skogen med Felicia och Cecilia i mörkret.
Tisdag: skuttade lite på planen, bytte galopp över ett hinder och bara busade runt. Han taggade till och tyckte att det var roligt!
Onsdag: vila
Torsdag: ut och galoppera
Fredag: tömköra
Lördag: hopptävling på wången, ld och lc
Söndag: stina kommer och fotar!
 
Finaste killen

Cosmos v. 40

Måndag: dressyrträning. Han tyckte det var skitjobbigt då underlaget var tungt och jag ville att han skulle jobba. Men jättefin på slutet faktiskt! Vi jobbade med öppna och galopp.
Tisdag: skritt barbacka ute. Red i kanske 20 minuter bara, och gud vad han fjantade... Men mys ändå.
Onsdag: vila
Torsdag: tömköra loss och sedan bada honom.
Fredag: rida igenom programmen på planen, efter det ska Madde klippa honom, wiihoo!
Lördag: dressyrtävling km, lc:1 lb:1. Tror dock att jag kommer rida fram hemma eftersom underlaget i ridhuset är så tungt (tävlingen är ute) så han kommer bli trött där...
Söndag: hopptävling km, ld lc.

 
Första bilden från i söndags, som Tina tog