Att bara se honom igen gjorde mig helt lycklig. När Felicia kom in i söndags natt och sa att de hade åkt till uppsala tänkte jag att jag aldrig skulle få se honom igen. Han var så otroligt dålig och man var chockad över allt som hänt.
 
Nu ikväll när jag stod och såg när han fick komma in i boxen rann allt av mig och jag insåg hur mycket man tänkt på och oroat sig för honom. Det känns som om det har gått flera veckor sedan i söndags och jag har väl aldrig kollat mobilen så ofta som jag har gjort denna veckan. Man har gått runt i en dimma och bara väntat på uppdateringar nerifrån uppsala.
 
Även fast han var svettig, tufsig, rakad på magen + halsen, sårig vid ögat och smalare än när han åkte så var det verkligen Cosmos som kom tillbaks. Nyfikna, busiga, glada lilla Cosmos, inte alls den trötta, bleka, sjuka ponny utan något liv i ögonen som åkte från oss.

Klar för hemfärd


Fina tjejer & ponnyer


Info

Fått sitta på två hästar både idag och igår trots att finaste är nere i uppsala. Bali + Caddy igår och Gusty + Mistral idag. Skönt att tänka på annat.

C mår mycket bättre. De tror att han haft förstoppning i grovtarmen pga okänd orsak och att det har tryckt på tunntarmen. Han har bajsat, de har tagit bort droppet, han ska få 1kg blött hö/dag, ingen smärtlindring längre, vi kan förhoppningsvis hämta hem honom på torsdag. Känns så otroligt skönt! (sen ska man väl inte ta ut glädjen i förskott heller för det kan ju slå tillbaks, men just nu ser det ljust ut i alla fall)


Älskade Cosmos

Allt från att jag fick höra om att han var dålig tills nu. Jag skriver det här mest för min egen skull. Minnerna från natten är inte helt klara eller vad man ska säga men jag skriver det jag kommer ihåg.
 
I söndags var jag, min mamma och mina bröder ute på gården för att rida och mysa lite nere vid sjön. Vi tog upp Cosmos och hans mamma Ada på planen och de fick rida. Inget krävande alls utan bara barbacka och helt kravlöst. Cosmos var då pigg och glad, betedde sig precis som han brukar. Detta var vid 12-tiden.
 
Eftersom det var så varmt så gick vi ner till sjön och fikade där med familjen Dalborgs hundar. Familjen Dalborg som äger Cosmos var i Sundsvall på Ikea, Hööks osv. De åker nästan aldrig bort men nu fanns det behov av inköp där. Vi hade det jättemysigt nere vid sjön. Fotade, fikade och solade. Precis när vi börjat gå upp mot gården igen ser jag att både Madde (har häst i samma stall) och Felicia ringt mig flera gånger så jag ringer upp. De berättar att Cosmos är dålig. Madde hade sett honom ligga ner i på sidan i hagen och tagit in honom. Han var helt utmattad och grå i tandköttet. Jag sprang upp till stallet. Detta var vid 15-tiden.
 
När jag kom upp till stallet var veterinär påväg och Cosmos promenerades. Vet kom (ca 15.30) och kollade på honom. Hon var väldigt effektiv. Satte på kanyl samt gav honom lungnande och smärtstillande. Vi räknade andetag per minut vilket ska vara ca 7st. Han hade 37. Hon sondade honom med vatten och paraffinolja. Han blödde näsblod. Hon lyssnade på tarmljud. Satte på dropp med b-vitamin i. Efter det åkte hon och vi skulle låta droppet ta slut, ut och longera i trav 10min, sätta på ny påse osv tills han fått i sig tre påsar (5 liter i varje). När vi longerade efter andra påsen var han jättepigg och busade tillochmed lite. Vi tänkte att det kanske vänder nu? Han kissade en gång, inte jättemycket. När han fått ca halva den tredje började han bli otroligt otålig och vi fick ta ut honom igen.
 
Någonstans där när han fick komma in i boxen lade han sig ner och ville rulla så vi tog ut och gick med honom. Han var riktigt trött och hade ont igen. Försökte till och med lägga sig ner på gruset ute. Vi ringde veterinär nr 2 och fortsatte att gå med honom. När vet kom (ca 22) och skulle lyssna på tarmljud hade C riktigt ont. Han lät honom inte lyssna och backade/steppade/krafsade med hoven. Vi tog in honom och han fick mer lugnande och smärtstillande. Då tog tröttheten över och vi fick hålla i hans huvud för att han skulle orka stå upp över huvudtaget. Han sondades igen, fick mer dropp. Dalborgs kom hem jätteoroliga och vi gick med honom en stund. I mina öron kändes det som att det enda denna veterinär sa var "jag är pessimistisk", och man kände hur allt hopp rann av en. Även denna veterinär åkte och sa att vi skulle fortsätta gå med honom.
 
Vid 24 gick jag in och åt samt försökte sova vilket inte gick alls. Cosmos bajsade och vi såg lite hopp ändå. Jag stannade inne och vid 03 kom Felicia in. En till vet hade varit där och kollat på honom. Han var väldigt trött och försökte lägga sig ner ofta. Vatten från dropp och sondning kom upp genom näsan. Veterinären sa att han inte borde känna något alls eftersom han hade så mycket smärtstillande men han lät dem knappt komma nära för att han hade så ont. Det hade varit svårt att ens få på honom ett täcke och de fick länga ut gjordarna ca 15cm, så uppsvälld var han. Då fanns det bara två val: åka till uppsala eller ta bort honom. Fattar ni vilket hemskt beslut man ställs inför då? Hon menade att om vi inte åkte så skulle det inte gå. Cecilia och Patrik (Felicias föräldrar) satte sig i bilen och började åka mot uppsala vid 03.
 
Jag och Felicia somnade någon timme men det var inte mycket. Gick upp kl 07. Madde skjutsade mig in till stan och jag gick till skolan. Självklart var jag helt slut men det var inte något alternativ att sitta hemma och oroa sig och gråta. Hade en helt okej dag i skolan (gjorde ett misslyckat prov och kunde inte koncentrera mig men okej utifrån hur natten sett ut).
 
De kom fram till uppsala vid 12 och hade träffat två veterinärer på vägen. Cosmos hade vart ganska så pigg under resan vilket jag tycker låter helt otroligt, jag förstår inte hur han orkade stå upp hela vägen. De möttes av en massa duktiga veterinärer som gjorde allt för att hjälpa till. Första proverna var bra så ingen akut operation. Ultraljudskontroll. Han kissade för första gången sedan de åkte.
 
Igår vid 16 började Cecilia och Patrik åka hem, de kom hem inatt. Cosmos stannar i uppsala ca 3-4 dagar. Han är lite piggare men har inte bajsat än och de vet inte vad det är. Det sitter fast någonstans.
 
Åh, det är bara att hålla tummarna och hoppas. Det känns som att man går runt i en dimma. Som att någon ska komma och säga "det hände aldrig, allt är bra och han står i hagen". Igår när Felicia var påväg ut för att hämta Ada i hagen började jag titta efter Cosmos grimskaft men kom sedan på mig själv. Älskling<3

Hjärtat har kolik


18/5 #2


Flashback: Snövit


17/5


Caddy/Cosmos 20 maj

Äntligen lite ridbilder på Lilla vit också! Är han inte ursnygg i rosa?
 
Dressyrträningen var som ni ser ute idag, det var både varmt och kvavt men jättehärligt att kunna vara ute. Sommarkänslor. Vi jobbade med öppna i trav och galopp samt förvänd galopp på serpentinbågar. Caddy skötte sig jättebra. Han dyker med huvudet när det blir jobbigt och den vänstra förvända galoppen var klurig att få till, men vi löste det bra ändå.
 
Innan jag gick till ridskolan så var jag bort till Cosmos och red ut honom + fixade i stallet. Vi var ute och galopperade (!!!!!), för första gången på över två månader så fick jag rulla i galopp på honom. Det var riktigt jobbigt tyckte han, men bara en host i början och sedan inget mer. Jättesvettig pålle efteråt som fick sig en liten dusch och sedan tugga lite hö medan jag traskade bort till nästa stall.

18/5 #1


Caddy

Tänkte att det var dags att ni fick se ett par ordentliga bilder på Caddy eftersom jag ridit honom ett par gånger denna veckan. Himla söt är han enligt mig, vad tycker ni?
 
För övrigt så är han otroligt härlig att sitta på, känslig, pigg och jättefin i munnen. Som Sandra sa "det är som att hålla i en sytråd, man får bara rida med sits och ben eftersom han är så fin i munnen". Jag har börjat passen med att galoppera lite ute i skogen, bland annat på hoppstigen. Sedan har det blivit antingen planen/ridhuset så att han har fått jobba. Jag älskar att sitta på dessa småponnysar!

Kortsidespegel

På bild: Emilia och Skippy
Ridskolan har satt upp en spegel längs hela ena långsidan för de senaste salamipengarna. Haha, i måndags utbrast Theresa: Men tjejer, ni tittar ju upp!? Den är verkligen jättebra!

Mina schabrak

Vitt allroundschabrak, fick det av en fd klasskompis i födelsedagspresent och har använt det när jag tävlat Elloise.
Blått dressyrschabrak, köpte det på Hööks för kanske ett år sedan och har bara använt det ett fåtal gånger då jag inte tycker att det är snyggt haha.
 
Mörkgrått dressyrschabrak från Jacson, köpte det av Elin och fick matchande lindor från Schockemöhle till, har använt det en del.
Brunt allroundschabrak från BR, inköpt på Sthlm hs-12 med matchande lindor. Har använt det rätt mycket och tycker att Cosmos är riktigt snygg i det.
 
Rött allroundschabrak (likadant som ovan) från BR, inköpt på Sthlm hs-11. Har använt det mycket både på ridskolehästarna och på Cosmos.
 
Marint dressyrschabrak från Schockemöhle, köpt begagnat av Sara Carlsson för några månader sen, men inte mycket använt då C har varit sjuk. Himlans snyggt tycker jag!
 
Sen har ju även Felicia en massa schabrak som jag använder, dessa är bara de som är mina. Haha, jag rider oftare med de som är hennes..

Kram

8 december 2012/ 18 maj 2013