Cosmos 30 juni

 
Gissa vad vi gjort idag!? Varit ute och galopperat!! Och inte bara några språng, utan legat och rullat på i galopp på hemliga ängen utan att hosta eller någonting. Det känns faktiskt som att det är detta jag har saknat mest medan han har varit sjuk. När han känns så nöjd, frustar i varje språng och man känner att han får anstränga sig, inte bara lulla runt i skogen liksom. Gud så underbart det var! (och att det är världens sommarväder gör ju inget heller, red i linne)
 
Nu åker jag bort en vecka till pappas sidas sommarställe utanför örnsköldsvik. Vill egentligen inte vara borta, men att åka dit är en del av sommaren. Cosmos får vila denna veckan och sedan kör vi som bara den när jag kommer hem! Dock lär han inte behöva vilan med tanke på hur mycket han har vilat i vår, men han mår ju inte dåligt av den heller haha.

Finaste

Foto: Tina Sperring

Madde & Dino

En riktig snygging till pålle den där Dino. Bilderna är tagna den 13 maj.
 

Skithostan

... som Vilma fångade på bild

Cosmos 27 juni

 
Igår blev det inget på planen då både jag och Felicia hade bråttom i stallet, så vi red ut en sväng på våra galna pållar. Helt sjukt vad de höll på, men satt kvar gjorde vi haha.
 
Idag däremot hjälpte Felicia mig på planen och man kan säga att det behövdes.. I början sprang han runt och lekte stjärnkikare, hade helt glömt bort allt som har med att gå fint att göra. Felicia satt upp en stund och visst släppte han, men långt ifrån helt. Efter ett tag började han förstå vad det var vi höll på med och på slutet var han jättejättefin! Det var ju trots allt ett tag sedan vi jobbade seriöst på planen, han har ju mest vart ute i skogen och busat på slutet.
 
Felicia fotade, som ni ser ovan, roligt med lite dagsfärska ridbilder eller vad säger ni?

Det speciella ögonblicket

Båda dessa bilder är fulla av glädje
 
Denna hade kunnat vara en helt vanlig hoppbild, med hästens framben gör den speciell
 
Jag har funderat på vad det är som gör de där bästa bilderna riktigt bra. Kom på att det handlar om ifall man lyckas fånga de där speciella ögonblicken. Inte att man fångar hästen i den perfekta hundradelen över hindret, eller jo visst, du får till en bra bild, men det måste hända något mer för att bilden ska bli en av de där bilderna som man fastnar för sedan när man tittar igenom dem.
 
Som bilden ovan, där det ser ut som om hästen har en härlig hoppteknik, då den i själva fallet snubblade till innan hindret och sedan var tvungen att hoppa av stort för att ta sig över.
 
Sedan att det är de där "vanliga tråkiga" bilderna som folk sedan köper av mig är en annan sak, för de vill visa upp sig och sin häst på bästa sätt medan jag som fotograf vill ha speciella bilder man kommer ihåg.
 
En bra hoppbild, dock väldigt vanlig och förutsägbar

Favoriter - Cosmos

Foto: Linn Staaf
 
Foto: Sofia Bredhe
 
Foto: mamma (denna är inte så fin fotografiskt men är tagen precis när han kommit hem från uppsala och så fort jag ser den blir jag så glad över att han faktiskt överlevde överhuvudtaget)
Foto: Frida Eriksson
 
Foto: Linn Staaf
 
Foto: Frida Eriksson
 
Foto: Lise Rumert
 
Foto: Vilma Lindström
Foto: Vilma Lindström
 
Foto: Frida Eriksson

Cosmos 24/25 juni

Finfina mobilbilder från de senaste dagarna
 
(gud så längesen det var jag skrev en sån rubrik och placerade inlägget i kategorin "ridning") Cosmos skrittas och travas, igår smög vi igång i galopp på en äng bakom Felicia och Bali också, schhhh. Han drar av sig grimman i sommarhagen så att jag fått den roliga uppgiften att leta efter den två dagar i rad.
 
Försökte mig på att rida på planen en stund i förrgår, men det gick inge vidare. Eller jo, i skritten var han jättefin, men i traven sprang han ifrån mig och fokuserade inte alls. Idag ska vi försöka igen, men denna gången med hjälp från Felicia! Brukar gå mycket bättre när hon står och påminner mig om allt jag gör fel, haha. Just nu regnar det, men om det blir uppehåll medan jag rider så kanske hon kan knäppa nån bild.

Sweet & Sour

 

Timrå 21-22/6

 
Och där gick en vecka utan att jag bloggade igen, oups. Har till och med fått frågor om jag har slutat blogga, och nej, verkligen inte, men jag bloggar bara när det passar mig. Har jag inget att blogga om så bloggar jag inte heller.
 
Cosmos mår bättre och för tredje gången denna våren ska han börja sättas igång igen. När ridpassen blir mer ordentliga och jag gör annat än att bara skritta lär bloggen bli lite roligare att läsa!

Tävlingslust

Söta b-ponnyer på travettävligarna idag
 
Loggade in här och insåg att jag inte bloggat på en vecka... Ojoj. Denna helg har bestått av fotografering av ponnyer som hoppar blandat med lusten att själv få hoppa runt en bana med Cosmos. Hans hosta hänger kvar och vi skrittar, och skrittar.

Dressyr hemma 1/6


Dinoridning

Liten Vera, stor pålle (ca 174cm)
 
Så fort man börjat komma igång och planerat in att vara med på dressyrträningen imorgon så slår det till igen, Cosmos har nu hosta igen och även feber. Jag orkar inte mer, vet inte vad man gör för fel för att ponnyn ska lyckas vara sjuk hela våren? Det känns som att det är någon som inte tycker att det är meningen att man ska hålla på med hästarna längre... Men allt dåligt för även något bra med sig, i detta fall en ridtur på Dino!
 
Idag fick jag alltså sitta på Maddes fina Dino för fjärde(?) gången sedan i vintras. Han är så otroligt rolig, vill verkligen göra rätt och kan väldigt mycket. När man sitter och tragglar med Cosmos på planen så måste man först få honom med sig (kanske lite envisa ponnyfasoner, eller vad tror ni?) men Dino vill visa upp sig, glänsa och göra rätt. 
 
Vi lekte runt med öppnor, slutor, galoppombyten och nosade lite på piaff och passage. Riktigt stor är han, inte bara tre decimeter högre än Cosmos utan större på alla håll. Min kommentar "det är ju typ flera mil fram till öronen juu", haha. Lätt bästa gången jag har ridit honom hittils!

Älskling<3

Foto: Vilma Lindström

6 juni

Varit ute med pållen tillsammans med Frida och Pippi i skogen och avslutar nu kvällen med tårta, nationaldagen till ära!