Sommarbilder


Dagen i bilder

Frida red Pippilott på planen för första gången på typ en månad haha
 
Tina red Geist medan jag låg i gräset och fotade (jag fick även hoppa upp en stund och han var faktiskt jätterolig den pållen)
 
Jag red Eiran vilket jag ska göra tis-fre denna vecka!

Sommardag deluxe

Frida tog (som vanligt) fina bilder på mig och tjockisponnyn
 
Fridis och Pippilott tog ett dopp
 
Madde red fina Theo på planen i sällskap av två fotografer + ytterligare publik

Näset


Update

 
Sitter här med Linneas dator i knät så ni får en bild på henne och Freddie jag tog i mars. Nu har jag inte bloggat på länge igen så att jag inte vet vad jag ska berätta om, menmen.
 
Kan ju börja med Cosmos. Han har gått rätt hårt hela veckan och ska få komma ut i skogen både idag och imorgon. Har lagt mycket tid på galoppen (har känt att det verkligen behövs efter att han inte galopperat ordentligt på hela våren), vilket har lönat sig! I onsdags när vi varit ute med Ellen och Maya gick jag upp på planen och galopperade på åttvolt med ett enkelt byte på mitten. Från början var han superjobbig i högergaloppen men eftersom släppte det och han blev riktigt fin. Fortsatte på det igår och vi fick även till förvänd galopp, i vänster förvänd var han superfin och i höger gick det helt okej. Duktig ponny!
 
I torsdags var jag och Tina med Linnea till Näset för att fota. Det blev en del bilder, som jag inte orkat ta tag i än då jag inte varit hemma. Igår fotade jag även Julia och Lina, tror jag fick till ett par riktigt fina bilder där med. 
 
Nästa vecka kör vi på som vanligt och veckan efter det ska jag till mormor och morfar. Den åttonde augusti är det pay & jump på ridskolan, där vi ska hoppa 80 och 90cm. Sen ska vi komma igång med tävlandet hoppas jag!

Hoppelihopp

Foto: Erica Roos
 
Som ni ser så har vi hoppat lite idag! Det var så sjukt längesedan sist, så helt klockrent var det kanske inte, men Cosmos var jätteduktig och jag skötte mig. Han är inte en sån där häst som man kan sitta och åka och styra på, utan man måste hjälpa honom. Det är inte så att han stannar eller river, men om man vill få till fina språng så måste man ha den där galoppen med tryck i och verkligen vara med själv.
 
Felicia hoppade även lite med Baby, typ andra gången de hoppar seriöst någonsin. Hon ramlade av två gånger, dock på fötter, men vi ska ha tårta ändå. De språng de fick till var jättefina! Jag hoppas att vi hoppar någon gång snart igen och att jag och C kan vara med på Pay & jump på ridskolan 8 augusti.

Ett och ett halvt år

Januari 2012
 
Gud vad tiden går fort, nu har jag ridit Cosmos i ett och ett halvt år!! Sitter och tittar igenom/rensar bilder och hittade ett par från bara någon vecka efter jag börjat rida Cosmos. Det är heeelt sjukt vad jag har utvecklats sedan dess, och gud så liten jag var haha.. Jag når ju knappt nedanför sadeln! Sedan var ju Cosmos bara fem år då, så han har nog mognat lite sedan dess också.
 
När jag började rida Cosmos var jag van vid ridskoleponnyerna, och han är ju så otroligt olik dem. I början fick jag honom knappt i galopp och Felicia fick hjälpa mig väldigt mycket. Jag kommer ihåg en gång i april 2012 när vi fick till allting och han gick så klockrent, efter det släppte det lite.
 
När jag tänker tillbaks så känns det inte som om jag kunde rida överhuvudtaget då, men efter alla höstens dressyrträningar, Felicias tjat om yttertygeln och alla misslyckade ridpass där ponnyn leker stjärnkikare kanske jag börjar komma till något som kan kallas riktig ridning. Man får det även bekräftat när man sitter upp på andra hästar och det funkar även där.
 
Juni/juli 2013

Those eyes

 

Sötaste ekipaget


Fridis och hundarna

 
 
 
 

Världens finaste ponny

Foto: Sofia Bredhe
 
Red seriöst på planen idag, borde få diplom haha. Nej men han har ju bara chillat i skogen denna veckan så nu tog jag tag i livet och red, inte åkte häst (väldigt stor skillnad). Vi red lite dressyrprogram faktiskt: lc:1, lc:2 och lb:1. Riktigt fin blev han efter en stund, i början var han dock lite skeptisk till att jobba, haha.
 
Tack för att du fotade Sofia! Imorgon följer jag med henne och fotar ponnyn med världens minsta öron. På måndag kanske jag ska fota Tina och Signe, på fredag Julia och Lina och sen måste även jag och Frida ha en fet photoshot nån dag! Sommarbilder i massor!!

Hoppning


Dinoridning igen!

 
Först följde mamma med mig och Cosmos ut på barbackatur i skogen, sedan sa Madde att hon gärna står på backen medan jag rider hennes häst i värmen, och så blev det!
 

Finally

 

Bad med liten vit

Foto: Tina Sperring
 
Jag: men vad ska jag göra med Caddy då?
Theresa: bada!! Så Selma får veta om det går!
 
Och att det gick! Gud så härligt det var att sitta på en ponny som gick i vattnet efter att ha fått titta lite på vågorna! Cosmos står bara i vattenbrynet och vet inte vart han ska ta vägen för att det är så läskigt. Fast han har ju alltid vart rädd för vattenpölar säger Felicia, så sjön kanske blev lite föör skräckinjagande?