How normal?

 
© Bilderna tillhör mig och får EJ kopieras.
Den tredje är riktigt tuff tycker jag! Vad tycker ni?

Cosmos 30 januari.

 
Uteritt med Frida och Pippi i typ 50 minuter. Cosmos skötte sig bra även idag, åh, det är så skönt när han inte fjantar för allting! Har han kanske mognat? Njee, skulle inte tro det hahah..
 
Vi red först ner mot E14 och galopperade upp därifrån, sedan bort förbi ridskolan och tillbaks. Hade inga större krav på honom, ställde och börjde lite då och då men det blev mest en mys-bus-uteritt. Var efter det på busmöte, åt mums-mums och skrattade tills jag grät. Himla härligt att ha såna underbara vänner.

Cosmos 28/29 januari.

I måndags
 
Dressyrträning för Theresa. Vi jobbade med att gå in på små volter och släppa yttertygeln helt där samtidigt som vi tryckte ut hästarna med innerskänkeln så att de var tvungna att bära upp sig själva. Cosmos är van vid att alltid, alltid, ha det där stödet på yttertygeln. Det lär ha blivit kaos i hans hjärna först, men jag tror att han förstod vad vi höll på med efter ett tag.
 
Han var jättefin, trampade på och blev riktigt rund i både uppvärmningen och avtravningen. Dock är han irriterad på allt och alla just nu. Det är när jag fattar galopp som det är värst. Han stryker bak öronen och kickar/travar fortare. En gång på träningen fattade han inte galopp (alltså ville verkligen inte fatta galopp), så vi fick trava runt där med alla i rumpan. Måste sett väldigt roligt ut.. Theresa gissade på att han har börjat fälla eller kommit in i en tonårsperiod.
 
Jag är trots hans irrirtationer mot allt väldigt nöjd, han var faktiskt jättefin.
 

 
I går

Skritt på lång tygel i fräscht tempo, 40 minuter. Igår skötte han sig verkligen jättebra! Cosmos är en ponny som går runt och fjantar sig, ser spöken och är rädd för lite allt möjligt när man är ute. Men inte igår heller, duktig ponny hela rundan.
 
Idag blir det uteritt med Frida.
 

Utsikt.

 
© Bilderna tillhör mig och får EJ kopieras.
Så här fint är det nedåt sjön där jag ofta rider. Vinter/sommar. Härligt va?

Tusseträning 1 #2

Foto: Lisa Jörgensen
 

Tusseträning 1 #1

Foto: Frida Eriksson

Cosmos v. 5.

Måndag: dressyrträning
Tisdag: skritt
Onsdag: ut med Frida
Torsdag: Felicia trimmar på planen
Fredag: vila
Lördag: tömkörning
Söndag: ut med Felicia
 
Ganska så vanlig vecka känns det som. Kul att få lite sällskap när vi ska ut, allt blir så mycket roligare då! Nästa helg, den 9 februari, är det blåbärshoppning där jag och Cosmos ska hoppa 80 och 90cm, ska bli jättekul!
 

Träningshelg.

Hoppträningar för Kristina Tusse Ekman denna helgen både lördag och söndag. Jag och Cosmos var med i ponnygruppen.
 
Första dagen för Tusse är det alltid lite lägre hinder/markarbete för att få koll på hästarna. Igår höll vi på med studs, travbommar och en kombination. Cosmos var under båda träningarna ganska så sur när jag gav galoppskänkel och liknande. Irriterad när jag bad honom att sätta ihop sig lite mer och så. Men han hoppade fint och jag ska väl egentligen inte klaga. Det kan bero på att han ska börja fälla nu.
 
Andra dagen för Tusse är det alltid högre hinder/banhoppning. Idag började vi med att hoppa igenom alla hinder och satte sedan ihop det till en bana. Man skulle ha fokus på att ha en bra känsla istället för att sitta och koncentrera sig på att få en perfekt avsprångspunkt. Jag tycker att det funkade bra och är nöjd även med dagens träning. Det är ganska så svårt att hänga med i hans språng ibland, men sista rundan kändes jättebra! Då låg hindrena på 1m. Det känns riktigt bra inför blåbärshoppningen om knappt två veckor då vi ska hoppa 80 och 90cm.
 
Film från gårdagen

Knäpphästarna.

 
© Bilderna tillhör mig och får EJ kopieras.
Vad tycker ni? Jag tyckte att de var riktigt mysiga!

Skulle inte sitta fel.

 
Uppladdningsbara värmesulor att ha i skorna riktigt kalla stalldagar. HÄR finns mer info.

I ♥ it.

Har spanat in detta set från Lamicell på Hööks. Vet dock inte om C passar i huva? Schabraket får man för 449:- och huvan kostar 189:-.

Cosmos 25 januari.

Idag tog vi oss till ovalen och red där i knappt en timme. Skrittade och travade först fram, tog sedan två varv i vardera galopp (1 varv = 0.8 km) och travade av, skrittade hem. Jag ville att han skulle jobba i lite högre tempo än vanligt och låg i formen, höja ryggen.
 
Cosmos skötte sig, blev lite irriterad när han verkligen behövde ta i i galoppen, men var annars jättefin. Speciellt i avtravningen då han sänkte sig, höjde ryggen och frustade i takt med travrytmen. Nu taggar vi Tusseträningarna i helgen, wihoo!

Fotade även Cosmos och Babay lite i hagen, det kan samanfattas på bilden nedan. Jag förstår verkligen inte hur Baby orkar med Cosmos som drar i hans täcken, nafsar, biter, vill leka heeela tiden osv. Ibland blir man nästan orolig när de busar som värst i hagen. Fler bilder kommer!
Cosmos: heeeeej kompis, ska vi busaaa?
Baby: men hitta någon annan att rejsa runt i hagen med din tönt..
 

Smått förälskad.

Hittade dessa träns från BR och tyckte att de var äckligt snygga,...

Outfit Tusse #1.

Ovan ser ni vad jag och Cosmos kommer att ha på oss i alla fall en av Tusseträningarna i helgen! (dock är tröjan inte från kingsland, men den ser ut så som på bilden, fast utan märke då såklart)

Hööks piffar upp våren!

Nu har resten av Hööks vårkollektion också kommit ut, däribland dess färgexplosioner. HÄR kan du bläddra i vårkatalogen.