Cosmos v. 9

Måndag: dressyrträning
Tisdag: skritt/jogg
Onsdag: planen
Torsdag: vila
Fredag: skritt
Lördag: vila
Söndag: skritt
 

Cosmos 27 februari

Lugnt pass på planen ca en timme. Kasst underlag bestående av både slask och is, helt värdelöst verkligen... Han var jättefin i vänstervarvet (förut har höger varit den starka sidan), men i höger funkade det inte alls. Det var som att han hade bestämt sig för att det inte skulle fungera där och så kan det ju ha varit. Egentligen är det ju bra att han har "bytt sida", då vårt jobb har gett resultat. Samtidigt så är det bara att börja jobba på att få igenom honom i höger, samma sak en gång till liksom.
 
Vädret här uppe i Jämtland är blåsigt och tö. Det känns underbart att man kan se marken på vissa ställen, men med vetskapen om att det inte kan bli vår och barmark i februari/mars här så sjunker man ner i vinterdepressionen igen. Snön kommer att komma tillbaka. Jag ska njuta av värmen så länge den varar, blåsvädret får gärna försvinna.
 
Imorgon vilar han då varken jag eller Felicia hinner rida. På fredag är det jobb på planen som gäller igen, ska se om vi kan få igenom den där högersidan. Får nog leta upp någon bra övning så vi har något att göra. Frida ska även fota, så ridbilder för första gången på länge!
 
Juli 2012.

Elloise

Jag började rida på Ås ridskola år 2009 och såg då inte så mycket i Elloise. En av ridskoleponnyerna. Då var hon bara inhyrd och ägdes av en tjej som heter Gabriella. Efter ett tag köpte ridskolan Elloise. Jag red henne några gånger men inte mer än så. Då tyckte jag som alla andra att hon var lat och svår att få fram.

 

När jag ville börja hyra en av ponnyerna hösten 2011 så bestämde jag mig för Elloise, då Albin (som var min absoluta favorit) redan var uthyrd. När man hyr en häst på Ås ridskola så får man rida båda helgdagarna. Jag red henne även mycket på lektionerna och vi har tävlat i både dressyr och hoppning. Hon är alltså den häst jag känner bäst på ridskolan. I takt med att jag började rida Cosmos och senare även slutade rida ridskolehästarna helt så är jag inte så fäst vid Elloise längre. Hon är fortfarande den häst jag känner bäst på ridskolan och jag tycker fortfarande om henne, självklart.
 
Imorgon ska gammeltanten få pensioneras, vilket är jättehärligt. Hon har faktiskt fyllt 20 år och jag tror att det blir underbart för henne att komma bort från ridskolan. Det bästa är att hon ska få komma tillbaks till hon som ägde och tävlade henne i hoppning tidigare. För två år sedan fick hon barn och det är hennes son/dotter som ska få rida runt på Elloise. Visst kommer det kännas konstigt att inte kunna gå och pussa på henne när man är på ridskolan, men jag är uppriktigt inte ledsen för detta, utan endast glad för Elloises skull.
 
Vill ni se en massa bilder på oss?
 

Cosmos 25/26 februari

Igår
 
Dressyrträning för Theresa. Vi jobbade med allt möjligt, verkligen. Skänkelvikning, öppna, sluta, mycker längs fyrkanten. I början kom några protester från Cosmos håll, men det upphörde och han blev fin. Jag har inte så mycket att säga om gårdagens träning. Han var fin, helt enkelt. Helt blöt av svett var han efteråt, så något måste jag ha gjort rätt hahah.
 

 
Idag
 
En sväng ute, runt slingan, tog 50 minuter kanske. Mötte Agnes och Ellen efter en bit, så red med dem. Himla kul att träffa på sällskap bara sådär! Jag skippade sadeln, hade tänkt att det skulle bli en lugn tur, vilket det blev. Mest skritt och en galopp uppför. Cosmos skötte sig bra.
 
The typical Cosmos...

Blåsväder.


Träning på g.


Nordsvenskar.

 
Var nere i vinterparken i lördags och knäppte ett par bilder på hästarna där.

Cosmos 24 februari.

Idag red jag ut pållen runt slingan två varv, vilket tog ungefär 50 minuter. Skrittade ner, gjorde en massa halter och flyttade sidvärts fram och tillbaks. Galopperade upp och lät honom öka på, vilket besvarades med en massa frustningar och en glad häst!
 
Nu ska jag titta på ponnyakuten, imorgon taggar vi dressyrträning och på tisdag blir det förmodligen en skrittur.

Ridit.


Wantie.

 
Hittade en jättemysig tröja på Intersport här om dagen. 349:- för denna luddiga skapelse.

Sven.


© Bilderna tillhör mig och får EJ kopieras.
Hittade ett par jättesköna bilder på ridskolans häst Sven tagna den 9 mars 2012.

Cosmos 22 februari.

 
Idag fick han gå på planen i en timme. Jag "renodlade hjälperna" (som man brukar säga) i början med hjälp av halter och igångsättningar till trav med mera. En massa övergångar. När han bjöd framåt själv så jobbade jag ställning på volter, både stora och små. Jag fick jobba ordentligt jag med, men efter ett tag så blev han jääättefin i vänstervarvet. I höger var han fortfarande lite stel och gick inte precis där jag ville ha honom, men ganska så fin även där.
 
Nu när han har krånglat en del i ridningen ett tag så är det så skönt att det går så bra. Även fast jag inte hade tränare eller någon annan som hjälpte till så fick jag det att funka och han blev fin. Härligt helt enkelt!

Amigo fleecetäcke.

 
Länk till tävlingsinlägget.

Duktig ponny!

Har kommit hem från stallet för någon timme sedan och ätit middag. Red Cosmos på planen och det gick riktigt bra! Ska sätta mig ner vid datorn om en stund så skriver jag mer i detalj hur det gick då.

.


Min blogg.

Min blogg, bloggen du läser just nu. Kanske en du läser många många gånger per dag eller precis har klickat dig in på för första gången.
 
Denna blogg finns inte till för att samla ihop flest kommentarer eller sträva mot den högsta statestiken av dem alla. Det vet jag, och det tror jag att ni också vet. Jag är inte på långa vägar ens i närheten. Men absolut, jag blir otroligt glad när jag får positiva och uppmuntrande kommentarer eller statestiken är högre än vanligt.
 
Detta är min och Cosmos träningsdagbok, ett ställe jag delar med mig av foton jag tar och lägger ut outfits/tycker till om utrustning. Främst det förstnämnda. Jag vill kunna gå tillbaka i mitt arkiv och se på min och Cosmos resa tillsammans. Kunna läsa i detalj hur ridpassen gick för ett år sedan, vad vi behövde jobba på då. Jag är mycket väl medveten om att majoriteten av personer som intresserar sig för att läsa hästbloggar scrollar vidare så fort de ser rubriken 'dagens ridpass'. Jag gör det för min skull.
 
Det är alltså inte heller så att jag tycker att min blogg är ett ideal. Själv tycker jag att det är svintråkigt att läsa dagens ridpass varje dag när jag klickar mig in på andra hästbloggar. Ibland, självklart, men inte varje dag. Därför är det nästan lite komiskt att jag kämpar för att skriva några rader här efter varje gång jag ridit.
 
Min blogg: den som är uppbyggd av de hemska 'dagens ridpass'-inläggen.