Bilder i mängder och morgondagen


Haft bästa fotodagen någonsin tror jag. Stina, Tina och jag har fotat från att solen gick upp till att den gick ner. Jag och Ketzhal, Tina och Lady, Elin och Lasse, Disa och Valle, Jessica och Hector fick vara med på bild. Vi fick många nya favoritbilder idag!

Efter det tömkörde jag och Madde Ketzhal i ridhuset och jag ska skriva mer om det + visa film sen. Nu borde jag verkligen sova för jag ska upp 06 imorgon. Först utsläpp hos K, sen jour på ridskolan och sist ska jag skritta ut ponnyn. Mellan det ska vi försöka få in att tömköra Mias Prins, fota hennes hästar lite och kanske äta nått. Får se om jag är död när jag kommer hem imorgon eller om jag orkar skriva nått här då. Hög tid att sova!

Altea i solen


Vi gick en promenad, mys


Jessica och Hector


I hagen idag


De Luca #2

 
 
Denna film är för en vecka sen när jag för andra gången följde med Sofia till frösö hästgård för att tömköra Luca. Det som var så roligt var att han kändes så himla mycket finare än förra gången då han bara gick och vek in nosen + sprang i korsgalopp hejvilt. Sofia hade även känt skillnad i ridningen, wihoo, ännu en som tycker tömkörningen fungerar. Det är så himla bra, fler borde testa och jag tycker det känns så nyttigt att göra mer än att bara rida!

Ketzhal v. 52

Måndag: ut med Jessica, vi hade supermysigt!
Tisdag: vila (julafton)
Onsdag: ridhuset, galopperade mycket, både på volt och rakt spår. Red drygt en halvtimme bara, men hon blev jättefin. Taggad i början och sen slappnade hon av.
Torsdag: ut, red långt och länge. Travade nästan hela vägen och galopperade en hel del också. Det var roligt att rida och finväder var det också.
Fredag: rida i ridhuset för Madde. Hon var jättefin, verkligen! Vi jobbade med galoppfattningar och testade lite öppna, ryggningar och skänkelvikning. Mot slutet när hon blev trött blev jag tvungen att ta ett spö. Absolut inte för att hon inte gick fram, utan för att hon flöt ut och jag inte fick tag på yttersidan. Jag höll spöet bara mot ytterbogen och det funkade mycket bättre!
Lördag: ut och skritta barbacka
Söndag: tömköra och fota med Stina
 
Galoppfattning á la Ketzhal.....

Dubbelridning

 
Bossen och jag idag, Julia filmade.
 
Var ute hos min ponny på förmiddagen och red ut henne. Travade nästan hela vägen och galopperade mycket, hon var pigg och glad, verkade tycka att det var lika mysigt som jag! När jag kom tillbaks var hon extremt svettig, hela vägen bak på rumpan trots att hon är helklippt. Jag tror att efetrsom hon har så mycket energi så måste jag lära mig att jag måste rida "mer" varje dag för att hon ska bli trött. Om inte annat att hon ska få lite nytt att tänka på. Med det menar jag inte att hon inte ska få vila eller skritta ut, utan att när jag väl rider, då ska jag RIDA. För att hon behöver det, hon behöver den aktiveringen lika mycket som skritten på lång tygel ute barbacka. Förra veckan var väldigt lugn och då märktes det väl: överskottsenergi och rastlös. Denna veckan har hon fått gå lite mer och det har funkat bättre.
 
Efter jag var klar i mitt stall följde jag med Julia upp till tanne och Bossen. Hon red ett tag och sedan fick även jag rida. Har suttit på honom ute i skogen en gång och busridit, men det här var första gången jag testade honom ordentligt. Han är ganska spänd när det kommer upp nya ryttare på honom. Första studen kändes det som att jag inte kunde rida, fick ingen kontakt, han hade stängt av. Jag kunde inte ens göra en avsaktning till skritt. Sen plötsligt släppte allt bara, och han blev mjuk och fin. Man var tvungen att komma till det läget där han börjar lite på en sa Julia. Det är svårt med nya hästar eftersom alla rids på olika sätt men det är lärorikt och jag tycker det gick bra faktiskt, efter en stund haha.

Försenade ridbilder

 
........sen kan vi vara sådär extremt charmiga också....
Foto: Tina Sperring

Jul med Ketzhal

I måndags hade jag världens mysigaste eftermiddag i stallet. Förutom att jag ville döda mig själv för att det var finaste solnedgången på länge och jag hade såklaaart inte kameran med mig. Stina hade kunnat komma på 5 minuter men då hade väl himlen vart grå igen.. Jag red ut tillsammans med Jessica & Hector vilket funkade jättebra! Sen fodrade vi hästarna och efter det blev jag själv i stallet med ponnyn och då hade vi världens pusskalas.
 
Igår, på självaste julafton lyckades jag lura med mig både pappa och (dock motvilligt) bror ut till stallet. Viggo undrade varför jag inte kunde mockat dagen innan istället? Hahaha.. Sen hade vi en härlig julaftonskäll hos pappas bror med familj.
 
 & idag var jag till ridhuset med henne eftersom det var så halt så jag kunde inte rida nån annanstans. Jag hade planer på att rida ut och galoppera ur henne lite, hon har så himla mycket energi hela tiden. Men, vi kunde galoppera även i ridhuset! I början är hon alltid så himla pigg och typ studsar fram, och när jag väl låter henne galoppera som hon vill så går det fortfortfort, innan hon blir trött och jag måste börja driva, och det är DÅ hon blir fin. Det var roligt att rida idag, även om jag tycker att det faktiskt är svårt.

Min ponny är fin

Foto: Tina Sperring

Update

Mobilbilder från de senaste dagarna
 
Hej igen! Imorgon har jag haft Ketzhal hemma i två hela veckor, kom jag på. Hon verkar trivas och har funnit sig tillrätta mer känns det som. Nu i veckan smet hon in till Hectors hage, busponnyn! Men de var snälla med varandra och är inte lika sura genom boxgallrena längre. Hon verkar nästan lite kär, måste ha koll på honom hela tiden haha.
 
Denna veckan har hon haft det ganska lugnt, myst ute i skogen och galopperat mycket. Idag tömkörde vi, och jag hade ingen bra känsla egentligen, men jo, hon var fin. Jag har jättehöga krav på mig själv och jag vet om det. Hela tiden, alltså både i skolan och stallet. Jag måste tänka på at jag faktiskt inte har haft henne så länge och kan inte förvänta mig att kunna fortsätta med henne där jag slutade med Cosmos. Det är bara det att jag blir så otroligt frustrerad, men om ett tag tror jag att det där släpper.
 
Jag har värsta julkänslan, supermysigt! Bakade pepparkakor åt ponnysarna igår kväll och ska kanske göra knäck nu. Får dock se hur länge de där pepparkakorna får sitta kvar på boxgallrena.... Kollar julkalendern och myser hemma med världens finaste gran.
 
Tina fotade oss både igår och i förrgår så bilder kommer upp här, de är jättefina!

Klippning

Before/after (inte världens charmigaste vinkel jag vet)

Jag har då världens snällaste ponny. Om man ska samanfatta henne med ett ord så skulle jag säga lättsam. Hon är så enkel att ha att göra med. Välhanterad och lugn i alla situationer. Igår badade och idag klippte vi henne, medan hon stod och typ sov. När jag och Madde ridit i ridhuset häromdagen och skrittade tillsammans tillbaka hoppade Dino omkring bakom och Hector fjantade sig på andra sidan vägen. Ketzhal däremot, hur lugn som helst och bara går på utan att vrida så mycket som ett öra.

Superduktig idag när vi klippte och hon blev riktigt fin! Hon svettas väldigt mycket och det var nog skönt för henne att bli av med pälsen. Det låg hår i drivor på golvet när vi var klara. Hon fick även ett nytt innetäcke, ska ta nån bild imorn så ni får se!

I ridningen funkar hon precis som en häst ska göra enligt mig. Egen bjudning men ändå lätt i handen och känslig i munnen. Sen är det svårt, det är det. Jag måste ställa om hela systemet och börja rida på ett nytt sätt. Igår blev hon jättetaggad, gick in i sig själv och jag fick inte koll på högergaloppen. Men överlag går det bra, och jag har faktiskt bara haft henne drygt en vecka. Jag är så nöjd, tänk att den grå superponnyn faktiskt är min?

Ketzhal v.51

Måndag: skritt ute barbacka, testade hackamore och det funkade bra. 
Tisdag: planen, och bada henne efter
Onsdag: vila, men vi ska klippa henne, jätteskönt att hon får bli av med all päls!
Torsdag: ut
Fredag: fota ridbilder
Lördag: fota porträtt
Söndag: tömköra

Bild Tina tog på henne i höstas på Wången

Hittade världens gulligaste bild

 
Jo, det känns konstigt att komma bort till stallet och se honom där,
han finns ju fortfarande kvar liksom
Men han har aldrig varit min, inte på riktigt, och kommer heller aldrig
att bli