Hallå igen

 
Inte bloggat på en vecka, oups. Cosmos vaccinerades i måndags så han har tagit det lugnt och jag har varit i fjällen med skolan i tre dagar så ni har inte missat någonting!
 
Idag var vi ute med Felicia och Baby i skogen och busade. Ingen av oss orkade rida så vi åkte häst runt vanliga slingan. Pållarna fjantade sig en del och vi bara skrattade åt dem så töntiga de var... Innan det skurade vi boxarna i stallet, brukar göra det en gång om året och gud vilken skillnad det blev! Hästisarna lever lyxliv!
 
Imorgon varnas det för otroliga mängder med regn, så får se hur det blir i ridväg och på måndag är det dags för min och Cosmos andra dressyrträning för i höst. Söndag den 8e åker vi nog på pay and jump på frösö hästgård!

Tanne 24/8


Foto: Frida Eriksson
 

 
 
Bästa ponnyn! Vi vann LC:2 med 64% och kom trea (två placerade) i LB:1 med 59% och en poäng från tvåan. Han kändes fin, skötte sig både på och utanför banan och jag är supernöjd över vår första tävling tilsammans!
 
Vänstergaloppen strulade till det i båda klasserna vilket ni ser på filmerna och han var trött i andra så han orkade inte riktigt, men det är bara att jobba vidare. Han ska börja gå på mer havre och så måste magen bort hehe. Det var så sjukt varmt, jag var helt slut när jag kom ut från banan... Det är tre ponnydressyrtävlingar kvar i år och alla ligger nära sundsvall, men man får väl åka dit. Sen hoppas jag att ridskolan ska ha något i höst också? Annars får vi väl åka och hoppa istället!

Cosmos 21/22aug

Foto: Tina Sperring
 
Gäääh, jag bara ääälskar bilderna! Nu när jag kollat igenom dem så är nog den andra faktiskt en av favoriterna, det trodde jag inte när jag såg dem första gången.. De är tagna igår av duktiga Tina!
 
Igår red jag igenom programmen med Madde på marken, kändes bra faktiskt! Vänstergaloppen var jättesvår att få till och sen är det ju övergångarna som vanligt, men annars så. Idag red jag och Felicia utoch busade hehe, men imorgon blir det lite trim och en skrittsväng tror jag och på lördag smäller det! Min och Cosmos första tävling tillsammans, wiiihoooo! Idag kom även tränset, vilket var tur både för mig och för Hööks, annars hade de väl fått någon argt klagomejl av en viss tjej hehehe.
 

Cosmos 19/20 aug

 
 
Dressyrträningen igår, första för höstterminen. Jag tyckte verkligen inte att det kändes bra... (ojoj vilken possitiv början på inlägget) Sen när jag tittade ordentligt på bilderna så såg det ju faktiskt inte såå illa ut haha. Vi har ny ridlärare, Anna-Lena Staverfelt. Det måste vara jättesvårt för henne första gången med nya hästar och ryttare, så jag ger det några gånger till innan jag skriver vad jag tycker. Gruppen känns jättebra! Jag, Frida, Sofia R, Sofia B, Jessica och Signe.
 
Vi jobbade på en fyrkant där man skulle vända runt hästen i hörnen. Större delen av passet i skritt, vilket gjorde att C segade lite. Fortsatte på samma sak i trav och sedan lite galoppjobb på volt. Sen helt plötsligt var klockan åtta. Jag tyckte att det kändes som att vi hade ridit i typ tio minuter hahaha. Cosmos tyckte att det var spännande med nya hästar runt omkring sig, spegeln på väggen han aldrig sett (tror jag) så han var lite överallt, ofokuserad liksom. Men fin stundtals! När vi samlades i början av lektionen stod han och stirrade på sig själv i spegeln och spände upp sig "ooooh, vilken snygging!?" hahahahha knasponnyn..
 
 
 
Sofia rider seriöst/jag rider bakom sadeln hahahaha
 
Idag tog vi med Sofia och Ada ut i skogen! Cosmos mamma alltså, hon är 24 år men hur pigg och glad som helst. Vi gick ner tilll vattnet med dem, red lite på en äng och sedan upp till stallet igen. OCH VET NI!? Jag fick ner Cosmos i vattnet! Första gången han vågar, men mamma var ju med haha. Suuuuupermysig tur!!

Neeej, inte vinter..

en otroligt varm dag i början av sommaren/typ vinterns kallaste dressyrpass
 
Asså gaaah, åh jag vill verkligen inte... Blir helt galen på alla som säger "men det blir nog mysigt med vinter ändå" eller "åh jag längtar till snön kommer". Allt är så jäkla mycket bättre på sommaren!

Cosmos 18 aug

 
Var ute med Frida och Pippi idag (för en gångs skull skriver jag ridpass-inlägg före 00 haha). Vi busgalopperade en hel del, kapplöpning upp för ängarna, jag och Cosmos vann varje gång hehehehe. Men C är ju faktiskt större än pippilott!
 
Lite seriöst red jag på en äng, gjorde en massa halter och ville att han skulle vara uppmärksam på mig, bytte galopp både med enkla byten och vanligt. Sen helt plötsligt var det full fräs uppför igen!
Imorgon är det höstens första dressyrträning och jag är så sjuuukt taggad! Vi ska få ny ridlärare vilket känns spännande och jag är bara jätteglad över att få träna igen! Känns som vi har utvecklats jättemycket sedan skolan slutade. Nu jäklar!

Tanne


Cosmos 17 aug

ponnyn ba chillar lite bredvid hindret/nöjd hoppeponny
 
Och jag börjar ännu ett inlägg med "åååh, vad bra det gick och vad roligt det var att rida idag". Felicia hoppade Baby igår och frågade om hon skulle låta hindrena stå kvar, så jag tänkte att vi kunde hoppa idag. Felicia kunde inte hjälpa till och har inte hoppat honom utan hjälp från marken så många gånger förut, men oj så bra det gick!
 
Började med att rulla på travbommar och byta galopp över ett litet hinder. Hoppade sen några språng på ca 80 innan jag byggde en "kombination" (bilden) med ett litet hinder och sedan ett stort hinder, två galoppsprång. Han var verkligen äckelfin, lösgjord, framme för skänkeln, taggad, så jag höjde lite mer än vanligt. På bilden ligger det på 110-115 nånstans, där slutade vi och hoppade några låga språng innan avtravning och skritt. Jäklar att jag inte hade nån som fotade.....men jag har anställt fridis till nästa gång vi hoppar!
 
Hoppas att denna känslan håller i sig till tävlingen, det går bra nu!

Cosmos v. 33

 
Måndag: skritt ute med Felicia
Tisdag: planen, fick hjälp av Felicia
Onsdag: planen, fick hjälp av Madde
Torsdag: ut
Fredag: vila
Lördag: hoppa på planen
Söndag: ut med Fridis
 
Kanske ska köra igång med veckoplaneringarna nu? Förra gången jag gjorde en var vecka 12, fattar ni? Hur jäkla länge sedan som helst! Älskar när jag lägger upp dem i slutet av veckan hahahaha, men då får ni i alla fall veta vad vi har för oss!

Tusse dag 2

Tack för lånet av kameran Johnny!

Cosmos 16 aug

 
Ååååh, pållen var sååå fin idag! Även om vi inte red något stenhårt dressyrpass så kände jag verkligen skillnad efter dessa två dagars jobb på planen där vi försökt få till galoppen.
 
Galopperade lite på en äng (inte länge alls) för att känna igenom bara, och oj(!) vilken skillnad! Jag kunde ta bak ytterskänkeln nån centimeter för att fatta galopp, göra enkla byten, vanliga rena byten, galopp från halt, öka och ta tillbaka, fatta galopp och sakta av till skritt på hellånga tyglar osvosv. Han var verkligen med mig och lyssnade, och han sprang inte iväg i fattningarna utan jobbade lugnt på.
 
Sedan gick jag till en nedförsbacke och gjorde massa halter och ryggningar. C biter fast i bettet och står som en stjärnkikare varje gång jag gör halt på planen, så vi behöver träna på det lite haha. Det är ju mycket lättare om det lutar neråt eftersom de blir "tvungna" att stå som de ska. Efter en stund funkade även det riktigt bra. Sedan mycket skritt på lång tygel innan och efter. Bästa ponnyn ♥

Hööksbeställning

 
Beställt lite grejor från hööks! Fraktfritt - så då passar man ju på. Brunträns till brunsadeln, man kan ju inte rida runt med brun sadel och svart träns haha. Sen en "rumpvärmare" som jag längtade efter hela förra vintern. Så otroligt varmt och mysigt, tänk er när man är ute i 25-... Lite fattigare, men nödvändiga saker!
 
 

Strömsund


Dagens ridning

Foto: Signe Persson
 
Red lite dressyr på Geisten. Har ju bara suttit på honom två gånger förut, men jag tycker att han är riktigt rolig! Det tror man inte när man tittar på honom, men så är det haha. Jag gjorde inget speciellt; samlade och ökade galoppen, försökte få honom att inte skjuta in rumpan, ställde och böjde osv. Imorgon kanske jag följer med Signe ut och skrittar i skogen!
 
 
Igår hjälpte Felicia mig med galoppen på planen. Hon satt även upp lite själv och då såg han fin ut! Men jag fick verkligen inte till någon bra känsla mer än de kanske två sista galoppfattningarna. Jag höll mer i honom än vanligt och då var jag tvungen att driva hela tiden, när jag då skulle fatta galopp så tog han inte skänkeln. Felicia fick ju till det så det var antagligen jag som gjorde fel haha. Cosmos bara tjurade ihop och jag var inte tillräckligt tjurig tillbaka.
 
Idag innan jag gick ut på planen frågade jag Madde om hon ville hjälpa mig. Det är himla bra att ha henne i stallet då hon är så duktig på att förklara. Sofia sa det efteråt: hon skulle ju kunna ta över som ridlärare efter Jessica. Vi jobbade med galoppfattningar, enkla byten, att han inte skulle bita fast i halten, ryggningar och ännu mer galopp. Han var fin, verkligen! Tog galoppfattningarna och var uppmärksam på mig, även om han inte gick jättefint hela passet utan protesterade en del. Tack för hjälpen Madde!

Tusse dag 1