Julia och Bossen #2


Cosmos i hagen

 
 
 
 
 
 
 

Info

Jag ber om ursäkt för att jag är frånvarande här, men datorn är inne på reparation och ni borde klara er med mina tidsinställda foto-inlägg haha.

Cosmos fortsätter att skrittas igång. Idag var vi ute i skogen bort mot ridskolan och hade det jättemysigt. Även om han inte hade någon kompis med sig så skötte han sig superbra (bortsett från att han flög i luften när ett rådjur sprang förbi...).

Framöver är det väldigt många aktiviteter som skulle vara roliga att fota:
1 maj miniblåbär
1 maj p&j frösö hästgård
4 maj hoppning östjämten
4 maj nypondressyr
4 maj storhästdressyr ånge
4-5 maj tusse
9 maj storhästdressyr
11 maj blåbärshoppning
14-15 maj IA
17 maj storhästhoppning ånge
18 maj ponnyhoppning ånge

Dock kan nog alla normalintelligenta människor förstå att vissa datum får jag prioritera, jag kan ju inte klona mig den 4e maj och fota på fyra ställen samtidigt.


Frida och Pippi


Julia och Bossen #1


Jag och Caddy

 
Foto: Lisa Bernhardsson

All day long

Varit i stallet hela dagen idag. Först ute på Tanne ridskola för att fota en klasskompis med sin ponny. Himla fina bilder blev det och de kommer upp här så småningom, men ovan är ett smakprov.
 
Åkte sedan ut till vanliga stallet och fixade klart där med med Felicia. Cosmos fick skrittas lite på planen och jag fick utöver det sitta lite på deras storhäst Bali. Hon är väldigt stark och ganska så svår, men det gick riktigt bra stundtals där med. Imorgon väntar dressyrlektion på ridskolehäst.

Theresaträning #2


Läget?

Anledningen till att jag bombar bloggen med bilder men knappt kompenserar upp med någon text är den enkla att jag inte har något att skriva om. Med en sjuk häst, en förkylning även för min del och ett grått vårväder ute så finner jag inte så mycket motivation.
 
Cosmos har alltså fortfarande hosta. Veterinären var i stallet och tog prover i fredags och svaren som kom i tisdags visade bara en vanlig förkylning. Hur en häst kan gå runt och hosta i en hel månad av något som klassas som en vanlig förkylning förstår jag inte. Även hästar på ridskolan har dragit på sig något, så tävlingen som skulle ha hållits imorgon ställs in och kommer förhoppningsvis hållas längre fram. Om jag ska se det ur ett något egoistiskt perspektiv så hade det varit himla roligt om de flyttar fram den så långt att även jag kan delta.
 
Om jag ska försöka se något positivt så har faktiskt våren kommit även hit till Jämtland nu och det är barmark nästan överallt åtminstone inne i stan. Dock har detta medfört att halva hagen förvandlats till en sjö och den andra halvan blivit full av lera. Varje dag när jag kommer till stallet så har C inte längre några vita strumpor, utan halva benen är härligt ler-bruna istället = charmigt.
 
Jag och Elloise i Ånge

Theresaträning #1


Ardville Caddy

 
I måndags red jag Selmas nya ponny Caddy på dressyrträningen. En vit charmig filur, liten c-ponny (och väldigt nätt vilket gjorde att han kändes ännu mindre). Efter att ha suttit på stor storhäst i helgen kändes han oerhört liten, men jag har ju en förkärlek till dessa små, så det gick ingen nöd på mig.
 
Vi jobbade med motställd skänkelvikning (aka sluta, men vi skulle inte tänka sluta för att inte få kortslutning i hjärnan, haha) på sick-sack linjer över medellinjen. Caddy var riktigt rolig att sitta på, men han är inte riktigt i kondition för att jobba på det sättet sa Theresa, så han sa ifrån några gånger när det blev för mycket.
 
För några evigheter (veckor) sedan när jag dressyrtränade med C så var det ett ständigt tjatande från Theresas håll om att inte låta tyglarna glida ur händerna på mig. I måndags var det ungefär det jag skulle göra eftersom Caddy går och kortar ihop halsen tills det inte finns någon hals kvar längre om man håller i honom. Kaos i Veras hjärna, men på slutet längde han ut halsen och blev så fin så. Jag fick även vara på honom med ytterskänkeln en del eftersom han sköt ut rumpan.
 
Efter träningen fick han sig en dusch och fick sedan på sig shettisen Dinglas täcke, vilket passade. Jag är är nöjd och hoppas att få sitta på honom någon mer gång. Ska rida ridskolehäst tills det att Cosmos kan vara med igen.

Snart hemma

Varit i stallet: mockat packat hö osv. Stått och blivit deprimerad över all lera i hagarna.
 

Agnes och Mistral #2


Storhäst och provsvar

Två bilder jag klickade på Cosmos för ett par dagar sedan
 
Nu i helgen har det blivit mycket stallvistelse. När jag kom till stallet i fredags så var veterinären där för att ta prover på Cosmos och hagkompisen Baby, provsvaren ska komma på tisdag. Det känns skönt att vi får veta vad där är de går runt med nu när han har hostat i tre veckor. I går åkte jag ut tidigt för att hjälpa till att bära in hö på loftet, nu ligger det ca 6 ton hö där uppe...
 
Både igår och idag har jag fått rida en storhäst i stallet, riktigt fin och välriden är han. Jag som inte ridit ordentligt på tre veckor klantade till det ett par gånger, men stundtals gick det riktigt bra. Himla kul är det att sitta på en häst som kan så mycket, dock måste jag ha sett ut som en dvärg så stor som han är, haha. Red med kandar idag vilket jag bara testat någon gång förut, men han var mycket enklare att rida på det även fast det blir mer att hålla reda på. Tack för att jag fått sitta på din fina häst Madde!

Ellen och Maya