Tävlingsdag.

Har sett en massa duktiga ekipage idag, och jag tycker att det har gått super för Felicia och Cosmos. Härlig dag! Hade varit himla roligt att vara med själv, men det kommer (':
 
Underbart finafina ponny, fler bilder kommer!

 
© Bilderna tillhör mig och får EJ kopieras.
 
Något jag verkligen behöver och VILL HA just nu är en dunväst. Och nej, det behöver inte vara någon av de märkesvästarna ovan, men det skulle ju inte vara fel..

Kameratrubbel och tusse.

Tittat på både miniblåbär och tusseträningar idag.
Men inte vill min kamera samarbeta i ridhuset inte. Så nu är jag deprimerad för det. Och för att andras kameror funkar superbra i ridhus. För att nämna något annat så BUS har sålt en massa fika, kulkul.
I morgon ska jag ju med Felicia på dressyrtävling. Och tack och lov så hålls den ute, = roligt att fota.
 
En av de bättre bilderna från idag, så att ni ska förstå hur illa det var. Ponnyn på bilden är überfin i alla fall!

Pay&jump - del2.

 
© Bilderna tillhör mig och får EJ kopieras.
Om du vill ha bilder på din ponny/häst så kontakta mig på jagponny@hotmail.se

Min (häst)helg.

Idag har jag bara vart hemma. Städat mitt rum (duktig tjej), bakat till en tusseträning och vart med familjen.
Helgen blir en riktig häst-helg. Dock ska jag inte sitta på en häst en enda gång, men i alla fall!
 
Lördag - åka till ridskolan och titta på miniblåbär och tusseträning. Miniblåbär = banhoppning, 40-60cm. Tusseträning = hoppträningar på ridskolan för Kristina "Tusse" Ekman. Jag ska nog även fota en del. När man tittar på Tusse så brukar man även lära sig något, så det är ju kul!
 
Söndag - Följa med Felicia och Cosmos på tävling till Ånge. Där tävlar de dressyr lb:1 och la:1. Ska verkligen bli jätteroligt och jag kommer nog fota en del även här. Det är inte många tävlingar kvar för Felicia och Cosmos nu, så jag hoppas verkligen att det går bra för dem.
 
Jag och Elloise, dressyrtävling

Vera & Cosmos - 22 september.

Foton från ridpasset då det inte gick bra. Alls.
 
Jag körde lite "frihetsdressyr" (om man kan kalla det det) på slutet.
 
Foto: Sofia Bredhe.

Anfallen av kor.

 
Var ute med Frida och Pippi i skogen idag. Hanna följde även med en stund med sin Fanny.
Vi red ut till en äng, travde lite där. Men annars blev det mest skritt då det är geggigt och blött överallt. Hata höstväder..
 
Sedan när vi skulle hem så red vi in på en stig jag ridit på förut. Men denna gången ser vi en massa kor i en hage precis bredvid stigen, ute på ett fält. Både Cosmos och Pippi blir helt blockerade och vi vänder för att hästarna inte ska stressa upp sig ännu mer. Korna följer efter oss och en av dem får något ryck och börjar bocka runt. Cosmos blev ju ännu mer stressad men till slut lyckas vi ta oss in i skogen. Slutsats - Cosmos och Pippi tycker inte om kor. Och efter denna händelsen så är jag inte heller så förtjust i dem. (Låter nog inte så farligt men dessa kossor var, tro det eller ej, galna.)

Behind the scenes.

Vad som hände när det inte var meningen att kameran skulle knäppa på BUS-fotograferingen.
 
 
© Bilderna får EJ kopieras.

Pay&jump - del 1.


 
© Bilderna tillhör mig och får EJ kopieras.
Om du vill ha bilder på dig och din ponny/häst så kontakt mig på jagponny@hotmail.se

Lise rider.

 
© Bilderna tillhör mig och får EJ kopieras.

V. 39.

Måndag: Cosmos - dressyrträning.
Tisdag: Cosmos - rida ut.
Onsdag: BUS-möte.
Torsdag: Cosmos - rida ut med Frida.
Fredag: Hemma, baka till Tusseträning.
Lördag: Vara på ridskolan och titta på Tusse-träning & miniblåbär, samt sälja fika och fota.
Söndag: Följa med Felicia till Ånge där hon ska dressyrtävla Cosmos. Jag ska agera hästskötare/fotograf och även titta på de andra som rider.
 

Cosmos - 24 & 25 sept.

Igår så var jag som vanligt iväg på dressyrträning med Cosmos till ridskolan. Det var nästan mörkt redan när vi gick dit, usch..
 
När vi hade värmt upp som vanligt (då Cosmos för övrigt var ganska så stel och springig) så gick vi in på denna övning. Tanken var att hästarna inte skulle få smita undan utan måste jobba även med inner bakben. Cosmos som inte riktigt får med höger bak behövde jobba med det när man gick i höger varv på de små volterna till exempel. Vi skulle också ha yttersidan med och inte bara fokusera på ställning och böjning i innersidan.
Jag tyckte detta var en bra övning. Cosmos var jobbig i början men jättefin på slutet.
Ett tag så tyckte han att det var otroligt jobbigt så jag fick en del protester från hans sida. Men det löste vi. Vi ändrade även så att vi hade galopp på den stora volten och trav på de mindre och tvärtom. Galoppen på de små volterna var jobbig i början men fungerade super efter ett tag.
 
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om passet. En sak är att det var sjukt stor skillnad på honom från början till slut. Men så har det kännts varje dressyrträning med honom, och det känns även som att de flesta andra hästar är så.
Jag är nöjd med gårdagens dressyrpass i alla fall.
 
Idag så red jag ut Cosmos i 40 minuter ungefär. Skritt, trav och galopp. Fokus på att få honom lugn och avslappnad.
 
Det känns som att han är inne i någon trots-period eller något, eller så har det med att han ska sätta vinterpäls att göra. Men han är irriterad när man borstar under magen, trotsar mer än vanligt vid ridning och så vidare.
 
När jag red i dag var han tjurig i början och ville inte hemifrån, men sedan släppte det och han gick med på att följa med ut en sväng. Samma sak som i söndags. Jag tog någon galopp då han fick sträcka ut lite och det tyckte Cosmos var skojigt.
 
Bild från i juni, saknar sommaren..

Fina tjejen.

 
© Bilderna tillhör mig och får EJ kopieras. De är tagna när vi hade BUS-fotografering.

BUS fotografering.

 
© Bilderna får EJ kopieras.

Mistral och Maximus.

 
© Bilderna tillhör mig och får EJ kopieras.