Svar på kommentar

Postat av: Anonym
hur många gånger rider du ungefär i veckan? :)
fin blogg !:)

Mitt svar;
Jag rider i en vanlig grupp på tisdagar, och en hoppgrupp på söndagar. Alltså lektion två dagar i veckan. Utöver det är jag medryttare och då rider jag ca. två gånger i veckan. Så samanlagt ca fyra dagar per vecka. (:
/Vera

Och titta här nedanför !
Ni stannar kvar, jag blir verkligen jätteglad när jag ser att folk klickar sig in på bloggen. ÄVEN dagen efter (jag blev länkad på ponnysanning). (;


Massor av tips nudå !

Imorgon ska jag till denna fiinfina ponnyn;
.
.
-Cosmos
.
Det kommer nog bli ganska kallt så får se om vi rider eller bara pysslar på i stallet. Man blir ju aldrig sysslolös allafall. Det ser ut att bli lite dresyyr på planen, hoppas på bra väder nu då !
.
Men mer om det får ni höra imorrn ! (;
.
HAR HALFT BLOGGTORKA NU...
Så jag behöver verkligen tips. Vill gärna skriva låånga åsiktsinlägg ! Men kommer aldrig på nåt bra ämne och då går det ju inte. Så ge mig en massa kul tips nu ! (Vet att detta är det vanligaste meningarna på en blogg, men jag BEHÖVER verkligen tips !) Sen så tycker jag inte att det är tråkigt, utan har bara inte nåt bra att skriva om...
Annars blir det såna här "vad-jag-har-gjort-idag-inlägg" jättesvårt att skriva såna så att det blir kul att läsa !
.
/Vera

markarbete på Oden

Idag hade jag markarbete med en ponny (eller ja, på gränsen till storhäst) jag aldrig ridit förut.
.
.
Han heter Oden.
Vi hade som sagt markarbete, bommar på marken och upphöjda av block. Först värmde vi upp i kanske tjugo minuter, sedan började vi galoppera över bommarna. På ena långsidan var det tre bommar, två språng mellan varje. På andra var det tre bommar, tre-fyra språng mellan varje.
.
Vi körde på lite.
Oden är jättekänslig för vikt/säte/röst men kan bli lite irriterad om man rör han för mycket i munnen. Samtidigt är han ganska springig, men det är endå lätt att få stopp. -Bra !
.
När vi hade fixat den där uppvärmningen delade vi upp oss. Vi var bara fem så det vart två/tre. Och så turades vi om att göra hela "banan" i grupperna. Oden blev sådär springig. Där det var två språng fick jag bara ett hela tiden... Det gik bara inte att få till två. Men jag kände mig lite liten på han också. /:
.
Jag samanfattar det här ridpasset som kul och ganska lärorikt. Jag hade ju trots allt aldrig ridit Oden förut. Men hade är en trevlig ponny med konstig trav och underbar galopp. (Om det inte går allt för fort.) Det var också kul att han var så känslig för säte och vikt !
Att gå från Kapten till denne var faktiskt en stor omställning. (;
Nästa gång och gången efter har jag också Oden och det är hoppning båda gångerna.
.
De här samanfattningarna av ridpassen gör jag mest för min egen skull, det är bra att tänka igenom hur det gick och så, tycker jag. Sedan kanske det inte är så kul att läsa ?
.
Jag kollade förtjust på statestiken idag igen, och ser att många har kollat in idag också ! Fortsätt med det ! Då blir jag jätteglad.
.
/Vera ♥

Oh,...

Först fattar man INGENTING !
.
Sedan går man in på de stoora bloggarna och kollar efter en "ledtråd".
.
Then you find it ! ↓


.
Först efter jag sett länkningen kommer jag på att jag tipsat om en halvmiljonshäst.
Jahaa, det var så min statestik sköt i höjden !
Haha, trodde verkligen inte att det skulle komma med, tipsade för nån dag sen bara för skojs skull. Men när man har sett det lyckliga som händer så fortsätter jag nog leta tips åt ponnysanning. (;
.
Hästen hittar du HÄR !
Snygging !
.

.
/Vera ♥

hoppning på Flizan

Ja, som ni ser på rubriken så har jag inte hoppat gamle gode Kapten idag.
.
Istället säger Theresa Felizia när jag frågar. Jag blev lite paff, har bara (och då menar jag bara) ridit Kapten och litegrann på Elloise. Men jo, så jag sadlar Flizan och vi bygger fram en bana med massor av bommar och stöd.
.
På uppvärmningen gick det väl helt okej. Jag känner ju inte denna ponnyn, men okej. Hon gillar inte att gå ut i hörnen, och ett visst hörn kan äta upp en om man går för nära. Så jag jobbade på en stund.
Sen skulle vi först göra galopp-tempoväxlingar och sedan rida lätt i galoppen. När jag red lätt blev hon faktiskt lugnare ! Som i traven, hon verkar inte ha så bra taktkänsla. Det går alltså bättre om man rider lätt.
.
Jag har hoppat Fliza en gång, och den gången behöver vi inte prata om... (Det gick dåligt och jag blev osäker osv.) Men man behöver testa nya hästar. Vi hoppade igenom hindren. Vissa språng vart typ; stanna, eller jag kanske ska hoppa ? Osså från stillastående. Väldigt fint, *host*.
Men jag tycker att denna damen är svår. När man rider an mot ett hinder så ökar hon och om man försöker minska då så blir hon bara irriterad.
.
Sen är jag sån att om en häst "rusar" så styr jag in på en volt. Typ automatiskt. Men detta funkar INTE på denna ponny, nej ! Då blir hon; jagvillspringajagvillspringajagvillspringajagvillspringa, menjagfårintejagfårintejagfårinte.
Och så fortsätter det sådär. Usch, det är så annorlunda. Fast Theresa hjälpte mig, jag skule styra henne "in i väggen" istället. Då gick det bättre, men jag fick ändå tänka nej, inte göra en volt hela tiden.
.
Sedan skulle vi hoppa hela banan. ↑
(Detta är en Mac så jag kan inte göra en enkel, lättförstålig och pedagogisk paintbild hur gärna jag än vill. Men man kommer från det hållet som siffran är på. Resten får ni med lite fantasi räkna ut själva !)
Jag tänkte, ta ett hinder i taget. Och så gjorde vi det så bra det gick med tanke på att jag inte känner Fliza.
Man får bara vara så himla mjuk man kan samtidigt som hon inte får bestämma tempot.
.
Jag är NÖJD.
Efter ridpasset när vi fick "feedback" sa Thersa bra saker:
"Våra (andra) ridskolehästar är bra att lära sig hoppa på. Man styr och de hoppar i alla lägen. Men sedan ska man ju utvecklas, och detta är nästa steg för dig."
Jag kände verkligen att det var som nästa steg eller vad man ska säga. Kapten kan också rusa runt men man kan ändå få kontakt och samarbeta med honom.
"Med Kapten vet du vad som händer runt banan. Hur han reagerar och vad som händer när man kommer fram till hindret. Här vet du inte det. Men det kommer du lära dig.
Så du sitter kvar på henne."
.
Nästa söndag blir det alltså Felizia igen. Det är kul att hoppa henne. Jag känner verkligen att jag lär mig någonting. Så då vet ni vad ni kommer få höra om om en vecka. (:
.
.
Jag fotade hästarna i hagen också. Det blev inte så många bra bilder. (Tog när de skulle in.) Men ni kan få se några på söta lilla Svinto. De kommer här:
.
.
Visst e han söt ?
.
Imorgon ska jag vara hemma och göra läxor. Jag kanske gör en veckoplanering då, så ni får se vad som ska bli av. Har ni haft en bra helg ?
.
/Vera ♥

ridit Cosmos

© Ingen som inte frågar får ta av bilderna !
Var ute hos Felicia 10:30.
.
Vi mockade och fixade iordning Cosmos och Bali. Sedan gick vi ut på plan och satt upp.
Jag red mycket på volter och försökte hålla stöd i ytterhanden. (;
Det gick ganska bra, Felicias mamma fotade när vi red och sedan så fotade jag hästarna i hagen. (dock när de åt och inte var så intresserade av att vara snygga.) Men jag har iallafall fotat !
.
Ni får se lite bilder, för det är inte så kul att läsa mina långa utvärderingar om ridpassen, eller ??
.

Felicias andra ponny, Adeline, Ada.
.

Knas-ponny !
.
Det var jättekul att rida och jag ska dit på ondsag igen ! (:
/Vera ♥

yr.no

Det ser ju ut att kunna bli okej väder imorgon då jag ska rida ! men man ska inte tro på prognoserna, jag vet....


lila och blå


Jag har snöat in lite på det där med outfits, det är ju jättekul. Slängde ihop en nu. Det började med att jag hittade schabraket, sjuuukt snyggt. (:
Vad tycker ni ?
.
/Vera

hästhelg pågång

Detta har inte vart en hästdag, men det blir det två dagar framöver !
.
Jag är så sjukt glad för att det är helg. Det känns som en frihet. Att inte behöva gå upp på morgonen, att inte behöva sitta i skolan hela dagen... Åh, det är bra att helger finns.
.
Jag har inget hästigt att blogga om dagen. Men tänkte visa er en tanke som jag sett på en blogg, som hon hade sett på en annan blogg. Jag hittade den iallafall på http://ungdressyr.blogg.se
.
"Folk köper saker de inte behöver, för pengar de inte har, för att imponera på personer de inte gillar."
.
Först funderade jag inte så mycket på det, men sedan insåg jag att det är väldigt, väldigt sant.
.
Imorgon ska jag ut till Cosmos, rida och fixa i stallet. Så ska jag fota också, mycket (vill jag iallafall !).
På söndag ska jag ju hoppa (Kapten ?) kl. 11:30. Då vill jag hinna med att fota hästarna i hagen också.
Men får se om det blir några bra bilder, har inte fotat på ett tag pga vädret.
Det SKA inte snöa/blåsa/regna eller hagla eller vara kallt denna helgen, det har jag bestämt !
.

Stockholm horse show 2011.
.
/Vera ♥

skolblogg

Jag är i skolan nu, bloggar från en skoldator.
.
I eftermiddag ska jag göra ingenting. Inget stall utan bara vara hemma, tror jag... ):
Jag ska rida Cosmos imorrn. Vet inte om det blir planen/uteritt men vi får hålla tummarna för att det ska vara "varmt", eller ja, så varmt det kan bli i Jämtland den här tiden på året.
.
Någon dag vill jag att Frida/Vilma eller nån ska följa med till Cosmos och fota ! Jag har inga foton på honom, och ännu färre på honom och mig. Men det ska det bli ändring på.
.

.
/Vera ♥


två nygjorda outfits


.

.

.
Fick lite inspiration från hööks nya grejor, sedan fortsatte det. Jag tycker att det är jättekul att sätta ihop färger och utrustning ! Fast ibland blir man grymt irriterad när man inte hittar det man behöver...
/Vera ♥

ljusblått ♥

Ja, då har jag blivit kär i lite snygga matchade saker på hööks då.
De har ju fått in vår/sommar-kollektionen, och det är verkligen snygga grejor !
Det här skulle vara kul ↓. Med riktiga vårfärger och så.


Men man har ju vant sig vid rea, inte bra. Nu tycker man att allt är skitdyrt pga det har vart så grymt billigt ett tag. Men det är ju fri frakt så det löser sig nog !
.
/Vera ♥

-15°, uteritt

Vera har inte bloggat tillräckligt. Därför gör hon det nu. (Men detta är egentligen en läxdag så förvänta er inte hög uppdatering !)
.
Igår var det ut till Cosmos efter skolan. (:
Jag var där vid fyra, eftersom Felicia slutar senare än mig.
Vi...
-... bytte om
-... mockade
-... tog in Cosmos och Bali (storhäst som Felicia skulle rida)
-... tog av täcken, ryktade
-... satte på benskydd, sadlade, tränsade.
-... plus ländtäcken
-... tog på oss jättemycket kläder
-... gick ut och satt upp
-... fixade lite, och kom sen iväg.
.
Det var typ -15° kallt... Fast jag hade sjukt mycket kläder på mig så jag frös inte så jättemycket. Vi red en bit men vände sedan för att vi frös halvt ihjäl. Det var en kall men helt okej ridtur. Första gången ute på Cosmos. Han var ju lite rädd för vissa saker. Till exempel när vi skulle möta två andra hästar men det gick bra.
.
Ja, sen kom vi tillbaks. Vi...
-... värmde våra stackars fingar
-... tog av all utrustning
-... borstade dom litegrann, lade på täcken
-... fixade mat för morgondagen
-... fyllde hösäckar
-... gick in och åt middag
.
Sedan kom pappa och hämtade mig, efter en lyckad men otroligt kall dag i stallet.
.
Jag har svenskaprov imorrn och har inte pluggat nånting så då vet ni vad jag ska ängna eftermiddagen åt. Kanske hinner blogga något inlägg iallafall ?
.
Har fortfarande inga foton... Det blir mörkt så fort och då blir det inge bra. Sen så VILL jag fota, men det gåår inte.
.
/Vera ♥

läxor och prov i mängder...

Jag red Kapten idag.
Han var rolig och jobbade på bra, sjukt bra gick det faktiskt ! (;
Han är väldigt svår att få att jobba. -Tycker jag.

Jag kanske inte kommer blogga lika mycket den närmaste veckan... jag har grymt, sjukt, jäkligt mycket läxor och prov i skolan nu. Bara från idag till imorrn har vi;

- NO: de 20 lättaste grundämnena, namn, betäckning, nummer.
- 17 franskaglosor med uttal stavning och veta ifall det är feminint/maskulint.

Som sagt, från idag till imorrn ! Usch för skolan alltså ! );
/Vera


Kingsland ♥

Åh, jag blev så nöjd ! Ett par ridbyxor.
.
Jag var ju på frösö hästgård för att titta på rean där. Så jag kollade igenom allt. Sedan kom hon som jobbade och hjälpte mig att leta fram några ridbyxor att testa. Det var ett par grå/beige, ett par klarblå och ett par jeans.
Jag testade och kom fram till att jeans-ridbyxorna passade bäst. Ett par kingsland ribyxor. + 60% rea, det är ju inte fel, eller vad säger du ?
.
.
Sedan så har jag alltid velat ha en såndär Kingsland-tröja som alla har. En sån där med rosa lappar på armbågarna;
.
De är bara så himlans snygga ! Så eftersom jag googlat hela eftermiddagen och inte hittat något företag som säljer dem frågar jag er; Vet du vart man kan hitta en sån ↑ tröja, eller har du kanske en som du inte använder ?
Väääldigt tacksam för svar, jag letar på !
.
/Vera ♥