Cosmos januari.

Tillbakablick, januari.
 
Den 2 januari fotade Sofia Bredhe mig och Cosmos, jäättefina bilder som ni kan hitta här och här. Veckoplaneringarna från januari kan ni se här, här, här och här. 26-27 januari var vi med på hoppträningar för Tusse vilket var jätteroligt! Mer om det kan ni läsa här.
 
Den 10 januari så var jag och Cosmos på ovalen och galopperade rejält. Dagen efter red jag på planen. Först var han fin, men sedan fick jag honom inte att fatta galopp utan att sparka bakut och till slut gick han knappt fram i trav på långa tyglar. Vi trodde då att han var sjuk. Kolik eller något i den stilen eftersom han högg sig mot magen.
 
Han fick gå lite lugnare i några dagar. Sedan började vi rida som vanligt fast med lång fram/av travning/skrittning i låg form. Han var inte som han hade varit innan, men någon kolik var det inte tal om då han inte visade några som helst symtom på det. Han kickade i boxen om man tok honom på bakpartiet och var irriterad/kickade när man red. Vi gissade på träningsvärk efter galoppasset.
 
Träningsvärk varar inte i en månad, så den kan man inte skylla på längre. Han är alltså fortfarande inte som vanligt. Speciellt i galoppfattningarna eller när det blir för jobbigt för honom. De första galoppfattningarna smäller det ofta i ridhusväggarna för att han kickar så, men när han är lösgjord fattar han lätt som en plätt. Det märks inget i boxen längre, när man borstar eller så. Sedan märks det att han är stel och inte vill släppa igenom i sidorna. Han har även varit irriterad på de andra hästarna på dressyrträningarna när de kommit för nära. Allt utom det går alldeles utmärkt. Vi har hittat varandra mer och han har blivit mycket stadigare i formen när jag rider.
 
En i stallet har tömkört en gång, vilket gick jättebra. Felicia rider en gång i veckan, hon kommer åt honom bättre än vad jag gör, så det är jättebra. Vi lindar benen efter träning, kör på backontrack, strechar och masserar. Han får gå låg i formen så mycket som möjligt. Så vi ska bara fortsätta som vi gör nu. Förhoppningsvis försvinner hans kickar och irritation när det blir jobbigt. Förhoppningsvis har han bara börjat fälla eller kommit in i en tonårsperiod och försöker hitta sätt att komma undan (han är ju trots allt bara sex, lillponnyn).
 
Bild tagen 25 januari.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback